20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
סלמון צרוב במחבת עם גלייז מתקתק של טריאקי לצד אורז יסמין או עננים ואבוקדו אפשר לקרוא לזה צ'יראשי מבושל.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- במחבת עם מעט שמן נצרוב את הסלמון כשצד העור כלפי מטה , נצרוב למשך 3-4 דקות עד שנראה שהוא חצי מבושל.
- נוציא את הדג לצלחת וננקה את המחבת.
- בקערה נערבב את מרכיבי הרוטב: טריאקי, סויה, שום גבישי ודבש.
- על אש בינונית נוסיף למחבת את הרוטב , נוסיף גם מים חמים נערבב לשניה.
- נחזיר את הסלמון למחבת עם הרוטוב והפעם עם העור כלפי מעלה.
- נבשל את הסלמון במחבת עוד 2 דקות ונגיש.
- מומלץ להגיד לצד אורז יסמין או עננים .
בתאבון!
הי , בתמונה למעלה בשלב של צריבת העור נראה כי הוא גם נצרב בתוך איזה רוטב ולא עם מעט שמן.. אז לשים את מרכיבי הרוטב כבר בהתחלה ?…
הוא נצרב במעט שמן ולא שמים את הרוטב מההתחלה לעבוד לפי השלבים שכתבתי
הרוטב יכול לעבוד גם רק כמשרה לסלמון בתנור
כן בטח
האם זה תקף צורת ההכנה הזאת גם על סלמון ללא העור?
לא בדיוק, פשוט לצרוב הרבה פחות זמן
יצא לי 10 !!!
תודה
אלית
מתכון מעולה!