50 דקות הכנה | בינוני | כשר/ לא כשר | 6 סועדים
מנה מאוד פופולרית במסעדות ובצדק, מדובר על מלבני אורז קריספיים מעט מתקתקים ועליהם טרטר של סלמון או טונה. הטרטר קצוץ דק דק דק ממש על גבול העיסה, מעורבב עם ספייסי מיונז והביס שלו יחד עם הקריספיות של האורז זה ביס חלום.
את האורז מכינים מראש , מדובר באורז סושי שדורש הכנה וקירור, המתכון עצמו מורכב מכמה תהליכים לכן הוא לא מתכון מהיר וההתארגנות עליו מצריכה היערכות מראש .
את הטוביקו מעל ניתן לקנות בחנויות דגים , זה נמכר קפוא וכך גם שומרים עליו – במקפיא, כשרוצים להשתמש מוציאים חתיכה קטנה מהמקפיא וזה מפשיר בשניות.
מצרכים לקריספי רייס:
מצרכים לטרטר ספייסי סלמון/טונה:
אופן ההכנה:
- נשטוף ונסנן את האורז היטב עד שהמים שעוברים במסננת שקופים.
- בסיר קטן נבשל 2 כוסות אורז קלרוז ב4 כוסות מים חמים ו1 כפית שטוחה של מלח, נביא לרתיחה, נוריד לאש הכי קטנה בכיריים, נכסה עם מכסה ובשל למשך 15 דקות.
- בקערה קטנה נערבב טוב טוב חומץ אורז עם סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי בחומץ.
- נעביר את האורז לתבנית או קערה גדולה מאוד (חשוב מאוד רק בעזרת כף עץ- כדי לשמור על המרקם של האורז).
- נערבב את כל האורז יחד עם החומץ אורז המתוק שהכנו.
- נכין תבנית עם נייר אפיה, על הנייר אפיה נניח את האורז ונהדק טוב טוב.
- ניצור תבנית אורז מהודקת ודחוסה בגובה של 1 ס"מ . (מאוד חשוב לדחוס ולהדק את האורז!
- נניח נייר אפיה על האורז ונהדק שוב.
- נכניס את התבנית אורז למקרר ל3 שעות לפחות להתייצבות אפשר גם לילה שלם.
- נוציא את האורז מהמקרר ובעזרת סכין רטובה בלבד נחתוך למלבנים שווים. (הסכין הרטובה תמנע מהאורז להידבק לסכין)
- במחבת עם חמאה נטגן את המלבני האורז 3-4 דקות מכל צד כשהם שחומים וקריספים כמו שצריך.
- נכין כמות מראש ונניח בצד.
- נקצוץ את הסלמון טוב טוב לטרטר (הכי קצוץ שאפשר עד למרקם עיסתי ממש).
- נערבב את כל מרכיבי הטרטר בקערה .
- נניח טרטר בנדיבות על כל מלבן קריספי רייס.
- נניח מעל הטרטר מעט טוביקו ווסאבי או כל טוביקו שיש לכם בבית (אפשר גם בלי) ופרוסת פלפל צ'ילי אדום, נגיש ונאכל מיד.
בתאבון!
שלום.
במה אפשר להשתמש במקום חמאה.
בשביל פרווה.
תודה רבה
בשמן רגיל
אפשר לטגן את קוביות האורז יום לפני ולשמור במקרר או שאמור להיות חם כשמניחים את הטרטר?
בהחלט, לא מניחים טרטר נא על משהו חם אף פעם זה מבשל את הדג
אפשר לשמור את הטרטר בקירור כמה שעות לפני ההגשה?
כן בטח , רק בנפרד מהאורז
את קוביות הקריספי רייס ניתן להכין יום מראש?
כן
אפשר להפחית בכמות החמאה/בלי?
כן בטח אפשר גם עם שמן רגיל
אפשר להקפיא את האורז במקום לחכות לילה?
כן חשוב שיהיה קר ויתייצב, אחרת הוא מתפרק בטיגון
האם יש וריאציה כלשהי לדג מבושל?
עבור אלה שלא אוכלים נא
כן עם סלמון מבושל או טונה מקופסא אפילו אפשר