20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
ספרינגרולים טריים בטעמים סלק, כורכום ואורז חום מגולגלים וממולאים בירקות פריכים, אורז, דג נא ועוד הפתעות קרצ'יות.
אני השתמשתי בשאריות אורז עננים של אתמול אפשר להכין גם אורז במיוחד למה הזאת ולקרר, או להשתמש באטריות אורז/ שעועית מושרות. כדי לשדרג את המנה כדאי להצטייד בתיבול פוריקקה גומה לאורז ובחטיף אצות קריספי, זה נותן קיק מדהים לרולים.
מצרכים:
מצרכים לרוטב בוטנים:
אופן ההכנה:
- בקערה נערבב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד במרקם חלק.
- נכין לנו עמדה של כל הירקות והדגים חתוכים .
- בקערה גדולה עם מים קרים נשרה את הדף אורז למשך 20 שניות ונניח על משטח העבודה ( שימו לב שהדף מתרכך מעט ולא עד הסוף, בזמן שנמלא אותו הוא ימשיך להתרכך).
- נפזר מעט תיבול פוריקקה גומה בחלק התחתון של הדף.
- נניח על זה פרוסות אבוקדו.
- על האבוקדו נניח חופן גזר ומלפפון.
- נוסיף קצת אורז מבושל ואצות מיובשות.
- על זה נניח דג טרי לבחירה.
- נפזר עוד קצת תבלין פוריקקה גומה.
- נגלגל תוך כדי הידוק אתה הדף אורז על המילוי.
- נקפל את הצדדים כלפיי פנים ונמשיך לגלגל עד הסוף בעדינות ותוך כדי הידוק.
- נגיש לצד הרוטב בוטנים ונתענג.
בתאבון!
היי אליטה,
מה אפשר במקום התבלין שרשמת במתכון?
שומשום שחור קלוי
היי אליטה, הדפי אורז הצבעוניים הם עם צבעי מאכל?
לא הם בצבע על בסיס מזון
אפשר לשים טופו במקום סלמון לדעתך?
כן בטח , לגרד טופו בפומפיה
היי אליטה, אפשר להכין אותם כמה שעות לפני ההגשה ולשמור במקרר?
כן בטח
כמה זמן אפשר להכין לפני הגשה כדי שזה עדיין יוגש טרי?
3-4 שעות קודם
מה אפשר במקום חמאאת בוטנים?
כל רוטב אחר שבא לך , אפשר למצוא פה מלא מתבלים אחרים במתכונים