15 דקות | קל | כשר | 2 סועדים
סשימי ביוזו, אם הלכתם למסעדה נתקלת במנות מפונפנות שמתהדרות בשמות מפציצים כמו סשימי ניו סטייל וכדומה, תדעו שאתם לגמרי יכולים להכין לכם אחד כזה בבית בשתי דקות רק להתארגן על כמה מצרכים ויש לכם את זה.
ויש כמה דברים חשובים שכדאי שתדעו לפני שאתם רצים למתכון:
- לסשימי חייבים דג טרי שנקנה באותו היום או יום קודם ונשמר היטב במקרר.
- לעולם לא נשתמש למנת דג נא בדג קפוא זה לא לא ולא !
- אם החלטתם לחתוך את הסשימי לבד בבית חשוב להשתמש בסכין חדה מאוד ולחתוך בפעם אחת, לסרטון הסבר מוזמנים להיכנס לעמוד האינסטגרם שלי ולצפות.
- את הדג ניתן לחתוך מראש לסדר בצלחת , לניילן ולשמור במקרר ולהוציא לקראת ההגשה.
- את הרוטב ניתן להכין מראש ולשפוך אך ורק בסמוך לאכילה.
- את הרוטב יוזו חייב לשמור במקרר לאחר הפתיחה, מרגע פתיחתו תוקפו מתקצר לשבועיים, לכן ממליצה לקנות בקבוק קטן של 100 מ"ל .
אופן ההכנה:
- נסדר את הסשימי יפה בצלחת זה לצד זה או איך שבא לכם.
- נפזר מעל בצל ירוק קצוץ
- מעל כל פרוסת סשימי נניח מעט ממחית פטריות הכמהין השחור.
- בקערה קטנה נערבב יוזו, סויה, מירין
- נמזוג מהרוטב על הסשימי ונגיש מיד.
בתאבון!
היי
האם גם שמן כמהין יעבוד?
כן מעט ,
הי,
לדעתך, איזו כמות דג כדאי לחשב לאדם?
120 גרם לאדם