25 דקות | קל | כשר | 3-4 סועדים
פאד תאי כנראה המנה הכי פופולרית מהמטבח התאילנדי, מנה סופר קלה שבתאילנד היא מנה פשוטה שמכינים לך בחמש דקות ברחוב . לפאד תאי משתמשתים באטריות אורז (5 מ"מ) וכדי שהאטריות יצאו מושלמות ולא תמצאו את עצמכם נאבקים באטריות שנדבקות אחת לשניה, או שפשוט יצא לכם גוש אטריות דביק כל שעליכם לעשות זה להשרות את האטריות במים קרים עד פושרים למשך לפחות שעתיים. תאמינו לי שזה שווה את התכנון מראש. הגירסה הזאת היא עם עוף אך את אותם השלבים ניתן לעשות עם טופו או לוותר בכלל.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- תחילה נשרה את הקוביות חזה העוף בסויה למשך חצי שעה.
- נסנן ונצפה בקורנפלור טוב מכל הצדדים
- במחבת עם 3-4 כפות שמן נטגן חצי דקה מכל צד את העוף רק לסגירה .
- נוציא את נגיסי העוף ונניח בצד.
- בווק או מחבת רחבה ועמוקה עם 4 כפות שמן נקשקש את הביצים חצי דקה לקבלת ביצה מקושקשת.
- נוסיף את האטריות שהשרנו מראש ונקפיץ עוד דקה שתיים.
- נוסיף את נגיסי העוף שהכנו
- נוסיף סויה רוטב דגים וסוכר נקפיץ דקה
- נוסיף בצל ירוק ונבטים ונקפיץ עוק דקה.
- נוציא לצלחת , נפזגר מעל בוטנים גרוסים.
- נגיש עם פלח ליים בצד.
בתאבון!
היי האם אפשר להכין עם טופו במקום חזה עוף? אם כן לעבוד כרגיל כמו שכתוב או שיש שינויים כלשהם?
כן בטח שאפשר , ולעבוד בדיוק לפי אותם השלבים
האם אפשר במקום חזה עוף להכין עם פרגית??
כן
הטעם הכי קרוב לתאילנד ! ללא ספק
היי! אני רוצה להכפיל את כמות העוף והנודלס במתכון – האם להכפיל גם את כמות הרוטב (לדוגמא: 20 כפות סויה במקום 10)? זה לא יהיה טו מאץ׳?
כן
האם ניתן לאחר השריה של האטריות לשים במקרר ולבשל מאוחר יותר?
כן בטח
אם עושים עם שרימפס עושים את אותו תהליך כמו עם העוף?
אפשר, ואפשר גם בלי כל התהליך רק להקפיץ במחבת.
לכמה סועדים המתכון?
בראש כל מתכון כתוב לכמה סועדים המנה
היי האם אפשר
להשתמש בקמח במקום קונפלור?
לא מתאים קמח
האיטריות מרגישות נוקשות גם אחרי השרייה של כמה שעות? האם בכל זאת לבשל ייצא טוב?
כן, הן מתרככות בהקפצה