אסייתי, מתכונים, נודלס

פאד תאי בדיוק כמו בתאילנד

25 דקות | קל | כשר | 3-4 סועדים

פאד תאי כנראה המנה הכי פופולרית מהמטבח התאילנדי, מנה סופר קלה שבתאילנד היא מנה פשוטה שמכינים לך בחמש דקות ברחוב . לפאד תאי משתמשתים באטריות אורז (5 מ"מ) וכדי שהאטריות יצאו מושלמות ולא תמצאו את עצמכם נאבקים באטריות שנדבקות אחת לשניה, או שפשוט יצא לכם גוש אטריות דביק כל שעליכם לעשות זה להשרות את האטריות במים קרים עד פושרים למשך לפחות שעתיים. תאמינו לי שזה שווה את התכנון מראש. הגירסה הזאת היא עם עוף אך את אותם השלבים ניתן לעשות עם טופו או לוותר בכלל.

מצרכים:

  • 200 גרם מקלוני אורז בעובי 5 מ"מ מושרות שעתיים במים .

    הוסף לסל
  • 10 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 4 כפות סוכר חום

  • 1 כף רוטב דגים (לא חובה)

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן

    הוסף לסל
  • 4 ביצים

  • חופן נבטים סינים

  • 5 גבעולי בצל ירוק חתוך גס

  • בוטנים גרוסים

  • פלח לימון/ ליים להגשה.

  • 200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות מושרות בקערה עם חצי כוס סויה

  • 4 כפות קורנפלור

  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. תחילה נשרה את הקוביות חזה העוף בסויה למשך חצי שעה.
  2. נסנן ונצפה בקורנפלור טוב מכל הצדדים
  3. במחבת עם 3-4 כפות שמן נטגן חצי דקה מכל צד את העוף רק לסגירה .
  4. נוציא את נגיסי העוף ונניח בצד.
  5. בווק או מחבת רחבה ועמוקה עם 4 כפות שמן נקשקש את הביצים חצי דקה לקבלת ביצה מקושקשת.
  6. נוסיף את האטריות שהשרנו מראש ונקפיץ עוד דקה שתיים.
  7. נוסיף את נגיסי העוף שהכנו
  8. נוסיף סויה רוטב דגים וסוכר נקפיץ דקה
  9. נוסיף בצל ירוק ונבטים ונקפיץ עוק דקה.
  10. נוציא לצלחת , נפזגר מעל בוטנים גרוסים.
  11. נגיש עם פלח ליים בצד.

בתאבון!

17 thoughts on “פאד תאי בדיוק כמו בתאילנד

  1. יובל הגיב:

    היי האם אפשר להכין עם טופו במקום חזה עוף? אם כן לעבוד כרגיל כמו שכתוב או שיש שינויים כלשהם?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח שאפשר , ולעבוד בדיוק לפי אותם השלבים

  2. חן הגיב:

    האם אפשר במקום חזה עוף להכין עם פרגית??

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  3. טל הגיב:

    הטעם הכי קרוב לתאילנד ! ללא ספק

  4. מאי הגיב:

    היי! אני רוצה להכפיל את כמות העוף והנודלס במתכון – האם להכפיל גם את כמות הרוטב (לדוגמא: 20 כפות סויה במקום 10)? זה לא יהיה טו מאץ׳?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  5. הדס הגיב:

    האם ניתן לאחר השריה של האטריות לשים במקרר ולבשל מאוחר יותר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  6. ענת הגיב:

    אם עושים עם שרימפס עושים את אותו תהליך כמו עם העוף?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר, ואפשר גם בלי כל התהליך רק להקפיץ במחבת.

  7. Keren הגיב:

    לכמה סועדים המתכון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בראש כל מתכון כתוב לכמה סועדים המנה

  8. ניקול הגיב:

    היי האם אפשר
    להשתמש בקמח במקום קונפלור?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא מתאים קמח

  9. Irit Batya הגיב:

    האיטריות מרגישות נוקשות גם אחרי השרייה של כמה שעות? האם בכל זאת לבשל ייצא טוב?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן, הן מתרככות בהקפצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *