ביתי, מתכונים, קציצות

קציצות עוף בכרישה ותפוח אדמה

45 דקות | בינוני | כשר | 4 -5 סועדים

סיר קציצות מנחם ועדין בטעמים, מה שאומר שגם הילדים עפים עליו. את כדורי העוף אני מטגנת קלות רק לסגירה לפני שהם נכנסים לתבשיל, ככה הקציצות לא מתפרקות , שומרות על צורתן ופריכותם מבחוץ. את תפוחי האדמה אפשר להחליף בכל ירק אחר שבא לכם.

מצרכים לכדורי עוף:

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 קישוא מגורד בפומפיה
  • 1 בצל לבן מגורד בפומפיה
  • 1/2 כפית כמון
  • קורט בהרט
  • קורט ראס אל חנות (לא חובה)
  • 1.5 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון

מצרכים לסיר מנחם:

  • 2 כרישה פרוסים
  • 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 3 קישואים חתוכים גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 2.5 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 ליטר מים חמים

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי כדורי העוף שלנו , ניצור 20-25 כדורים קטנים ויפים .
  2. במחבת עם מעט שמן זית (3-4 כפות) נטגן את כדורי העוף קלות רק לסגירה מהכל הכיוונים.
  3. נוציא ונניח בצלחת.
  4. בסיר נפרד עם 3 כפות שמן זית נקפיץ את הכרישה, תפוחי אדמה, שיני שום וקישואים 2-3 דקות .
  5. נוסיף את התבלינים ונערבב טוב.
  6. נוסיף ליטר מים חמים ונבשל 5 דקות עם מכסה.
  7. נוסיף לסיר את כדורי העוף שהכנו נערבב בעדינות .
  8. נשבל 20 דקות על אש בינונית עם מכסה.

בתאבון!

5 thoughts on “קציצות עוף בכרישה ותפוח אדמה

  1. בלה הגיב:

    הי אליטה,

    האם לדעתך ניתן לטחון את הבצל והקישוא עבור הקציצות במקום לגרר?

    תודה רבה

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשר

  2. טל הגיב:

    איזה ירק מתאים במקום תפא

  3. מעיין הגיב:

    מתכון מושלם וזכיר עם טעמים מדהימים! כל פעם שאני מכינה אותו אני נזכרת שאלו לא סתם קציצות,
    ממש משאיר חותם בבית ❤️

  4. בת חן הגיב:

    מתכון מושלם!
    הקציצות יוצאות ממש רכות ואווריריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *