45 דקות | בינוני | כשר | 4 -5 סועדים
סיר קציצות מנחם ועדין בטעמים, מה שאומר שגם הילדים עפים עליו. את כדורי העוף אני מטגנת קלות רק לסגירה לפני שהם נכנסים לתבשיל, ככה הקציצות לא מתפרקות , שומרות על צורתן ופריכותם מבחוץ. את תפוחי האדמה אפשר להחליף בכל ירק אחר שבא לכם.
מצרכים לכדורי עוף:
- 500 גרם עוף טחון
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי פנקו
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 קישוא מגורד בפומפיה
- 1 בצל לבן מגורד בפומפיה
- 1/2 כפית כמון
- קורט בהרט
- קורט ראס אל חנות (לא חובה)
- 1.5 כפיות מלח
- קורט פלפל שחור טחון
- שמן לטיגון
מצרכים לסיר מנחם:
- 2 כרישה פרוסים
- 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום פרוסות
- 3 קישואים חתוכים גס
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 2.5 כפיות מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 ליטר מים חמים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי כדורי העוף שלנו , ניצור 20-25 כדורים קטנים ויפים .
- במחבת עם מעט שמן זית (3-4 כפות) נטגן את כדורי העוף קלות רק לסגירה מהכל הכיוונים.
- נוציא ונניח בצלחת.
- בסיר נפרד עם 3 כפות שמן זית נקפיץ את הכרישה, תפוחי אדמה, שיני שום וקישואים 2-3 דקות .
- נוסיף את התבלינים ונערבב טוב.
- נוסיף ליטר מים חמים ונבשל 5 דקות עם מכסה.
- נוסיף לסיר את כדורי העוף שהכנו נערבב בעדינות .
- נשבל 20 דקות על אש בינונית עם מכסה.
בתאבון!
הי אליטה,
האם לדעתך ניתן לטחון את הבצל והקישוא עבור הקציצות במקום לגרר?
תודה רבה
כן אפשר
איזה ירק מתאים במקום תפא
מתכון מושלם וזכיר עם טעמים מדהימים! כל פעם שאני מכינה אותו אני נזכרת שאלו לא סתם קציצות,
ממש משאיר חותם בבית ❤️
מתכון מושלם!
הקציצות יוצאות ממש רכות ואווריריות