25 דקות הכנה | קל | כשר | 5 סועדים
מנה פשוט עם מעט מאוד חומרי גלם, ובמנות פשוטות כאלו הסוד הוא בחומרי גלם, אומנם מעט אבל איכותי. הפסטה מחיטת דורום איכותית, החמאה מעולה, השמן זית איכותי, עגבניות שרי, מרווה וכבר זה נשמע כמו חלום איטלקי.
ובאיטליה לאנשים מעוטי יכולת שרצו פרמזן על הפסטה ולא היה הם פשוט אילתרו עם פירורי לחם, ואת האמת? זה יותר טעים מפרמזן, בטעם והמרקם זה פשוט שידרוג מדוייק לכל פסטה.
מצרכים:
מצרכים לפרמזן לעניים:
אופן ההכנה:
- במחבת קטנה נטגן פירורי לחם יחד עם שמן זית, צ'ילי יבש, מרווה קצוצה וקורט מלח על אש קטנה בינונית , תוך כדי עירבוב למשך 3 דקות בערך.
- נשים לב שהפירורים לא נשרפים, כאשר הם שחומים וקריספיים ניתן להוריד מהאש ולהעביר לצלחת.
- נבשל את הפסטה בסיר עם מים חמים לפי הוראות יצרן נסנן ולא נשטוף!, נשמור 3 מצקות מהמי פסטה לטובת הרוטב.
- במחבת רחבה ועמוקה עם 6 כפות שמן זית נקפיץ עגבניות שרי למשך דקה.
- נוסיף חמאה, מרווה, שיני שום מלח ופלפל ונמשיך לערבב עוד דקה שתיים.
- נוסיף את המי פסטה ונמשיך לערבב עוד דקה שתיים לקבלת אמולסיה .
- נוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב ונערבב 2-3 דקות נוספות .
- נגיש בצלחת ונפזר מעל את הפירורי לחם שהכנו מראש.
בתאבון!
כמה זמן מראש אפשר להכין את הפסטות ? הבעיה היא שברגע שמארחים הרבה אנשים זה תמיד מוגש קר יחסית ופוגע בטעם לא ?
אפשר תמיד לשמור מי פסטה , ולהוסיף לפסטה לחמם בסיר