ביתי, מתכונים, פסטות

פסטה פוטנסקה לעצלנים

20 דקות הכנה | קל | לא כשר | 4 סועדים

פסטה פוטנסקה , לרוב מכינים אותה עם ספגטי וקוראים לה ספגטי אלה פוטנסקה , מדובר בפסטה עגבניות עם, צלבים, אנשובי, זיתים, עגבניות, שום, שמן זית, צ’ילי ובקיצור רוטב מלוח ועשיר. המנה מגיעה מהמטבח הדרום איטלקי והיא מאוד פופולרית בעולם.

אני כמו שאני תמיד עושה אני משבשת את המקור ומכינה את הגירסה הקלה והמהירה שלי. במקום לחתוך את כל המרכיבים פשוט השתמשתי בממרח זיתים ופלפל חריף שיש לי בחנות, בממרח יש את כל מה שציינתי למעלה: אנשובי, זיתים, פלפל צ’ילי ובקיצור כל התיבול שצריך לפוטנסקה טעימה רצח.

המנה רשומה כלא כשרה מהסיבה הפשוטה שלממרח אין כשרות לצערי , אז כדי להפוך אותה לכשרה תצטרכו להוסיף חופן זיתים פרוסים, חופן קטן של צלפים קצוקצים, ופלפל צ’ילי אדום פרוס אנשובי אחד קצוץ.

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה איזה שבא לכם , אני השתמשתי בחונקי כמרים

    הוסף לסל
  • 20 עגבניות שרי תמר חצויות

  • 3 שיני שום כתושות

  • 3-4 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 1 כף גדושה ממרח זיתים ופלפל חריף (אפשר יותר למי שאוהב חריף)

    הוסף לסל
  • 2 מצקות מי פסטה (המים בהם הפסטה התבשלה)

  • 140 גרם רסק עגבניות

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • מלח לפי טעם

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ועמוקה עם שמן זית נקפיץ עגבניות שרי עד לריכוך.
  2. נוסיף את שיני השום הכתושות, ממרח זיתים ופלפל חריף ונערבב דקה שתיים.
  3. נוסיף רסק עגבניות ועוד 2 מצקות מי פסטה .
  4. נוסיף את הפסטה שבישלנו לפי הוראות יצרן ונערבב טוב .
  5. נמליח ונפלפל, נתן לפסטה להתבשל ברוטב עוד 2 דקות ונגיש!

בתאבון !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *