50 דקות הכנה | 30 דקות בישול | בינוני | כשר | 4-5 סועדים
מכל הקובות זאת האהובה עליי, היא זאת שגרמה לי להתאהב במבטח הזה בתבשילים, בריחות, היא זאת שגרמה לי להחליט שאני עושה את זה ומכינה קובה למשפחה שלי. קובות רכות ברוטב חמצמץ עם קיק של מתיקות עדינה.
מצרכים לרוטב חמוסטה:
מצרכים למילוי בשר:
מצרכים לבצק:
אופן ההכנה:
- בסיר גדול ורחב עם שמן זית , נטגן את הכרישה, הסלרי, וחצי מכמות המנגולד למשך 3-4 דקות עד לריכוך.
- נוסיף תבלינים, סוכר, מיץ לימון, ו6 כוסות מים חמים , נביא לרתיחה ואז נוריד לאש קטנה ונבשל למשך 10 דקות.
- נטעם ונראה אם אנחנו מעוניינים לשפר טעמים- הכוננה שאם אנחנו אוהבים את זה חמוץ יותר נוסיף לימון ואם מתוק יותר נוסיף סוכר.
- לאחר 10 דקות בישול נוסיף את המנגולד הנותר והקישואים, נמשיך לבשל על אש קטנה.
- 5. נעבור לקובות: בקערה נערבב את כל מרכיבי הבצק למעט המים, את המים נשפוך באיטיות תוך כדי עירבוב עד לקבלת מרקם אחיד, נכסה ונניח לבצק לנוח 10 דקות .
- 6. בקערה נפרדת נערבב את כל מרכיבי המילוי (בשר)
- 7. נרכיב את הקובה: נקרוץ כדור מהבצק, נפתח אותו דק דק ונמלא בכדור מתערובת הבשר, נסגור בעדינות ונניח בצלחת (ממליצה לעבוד עם ידיים רטובות או משומנות ככה יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק).
- 8. נכניס בעדינות את הקובות אחת ליד השניה בתוך הסיר , נכסה ונבשל על אש בינונית עוד 20 דקות .
בתאבון!
היי אליטה, לגבי הבצק של הקובות באיזה כוס מדידה השתמשת?
אוניברסלי
היי אליטה, הבשר טחון לא עובר טיגון? מכניסים לבצק כשהבשר לא מבושל?
נכון