אסייתי, מתכונים

קריספי טופו מתוק חריף

20 דקות | קל | כשר | 2-3 סועדים

קוביות טופו קריספיים ברוטב מתוק ודביק, גם מי שלא חובב טופו ימצא את עצמו אוכל כמות מסחרית מהמנה הזאת.

מצרכים:

  • 400 גרם טופו במרקם קשה

  • 2 בצל ירוק קצוץ

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

  • 1/3 כוס סויה

    הוסף לסל
  • 1/4 כוס מירין

    הוסף לסל
  • 4 כפות קורנפלור / קמח טפיוקה

    הוסף לסל
  • שמן צמחי לטיגון

  • שומשום שחור קלוי לקישוט (לא חובה)

    הוסף לסל

לרוטב מתוק חריף:

אופן ההכנה:

  1. נחתוך את הטופו לקוביות קטנות, נשרה בקערה עם 1/3 כוס סויה, ו1/4 כוס מירין מינימום 10 דקות .
  2. נסנן את הטופו מהמרינדה בה הושרתה ונעביר לשקית פס סגור עם 4 כפות קורנפלור, נשקשק את השקית ככה שכל קוביות הטופו מצופות בקורנפלור, אם אין לכם שקית אפשר פשוט בקערה לערבב קרנפלור בקוביות טופו ובעדינות, העיקר שהקוביות תצופנה בקרנפלור בכל הצדדים.
  3. במחבת או ווק עם מעט שמן (2-3 כפות) נטגן את קוביות הטופו המצופות עד להשחמה וסגירה מכל הצדדים, נוציא ונניח בצד.
  4. באותו ווק נוסיף עוד 1 כף שמן ונטגן את הג’ינג’ר שום ופלפל צ’ילי למשך דקה שתיים.
  5. נוסיף את הקוביות טופו ובצל ירוק, נערבב ונוסיף את הרוטב מתוק חריף שהכנו מראש .
  6. נקפיץ למשך 3-4 דקות ונגיש.(מומלץ על אורז).

בתאבון!

6 thoughts on “קריספי טופו מתוק חריף

  1. מיכל הגיב:

    מי שלא אוהב מאוד חריף יכולה להיות חלופה לרוטב סירארצ’ה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר להוריד

  2. טליה הגיב:

    יש תחליף למירין במקרה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      יין לבן וקצת סוכר

  3. עדן הגיב:

    אפשר לעשות עם עוף במקום?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח באום השלבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *