Uncategorized, ביתי, מתכונים

יאפרקס של סבתא שולה

60 דקות הכנה | בינוני | כשר | 5-6 סועדים

סבתא שולה המדהימה לימדה אותי להכין יאפרקס מטורף, וכשאני אומרת יאפרקס אני מתכוונת לכרוב ממולא , הם יצאו לה דקים וארוכים כאלה שאתה יכול לאכול 20. היאפרקס שלה הוא צמחוני אך החלט אפשר לעשות את זה עם בשר, פשוט להוסיף בשר טחון לערובת האורז. את ההסברים שלה והשלבים אפשר גם לראות בעמוד האינסטגרם שלי בהייליטס.

מצרכים:

  • 1 כרוב לבן גדול, או 2 בינוניים

  • 2 כוסות אורז בסמטי

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • 1 לימון

    הוסף לסל
  • 2-3 בצלים לבנים קצוצים

  • 200 גרם רסק עגבניות מרוכז

    הוסף לסל
  • 1 כף אבקת מרק עוף (פרווה/בשרי- מה שבא לכם)

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 2-3 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • 4-5 כפות שמן

    הוסף לסל
  • 200 גרם משמשים מיובשים

אופן ההכנה:

  1. נחתוך את ליבת הכרוב ונוציא אותה.
  2. נבשל את הכרוב הלבן במים רותחים, לאט לאט נתחיל להוציא את העלים שהתבשלו ונפרדו מהכרוב ונניח ערימה בצלחת.
  3. במחבת עם מעט שמן נקצוץ את הבצלים ונטגן עד להזהבה וקירמול.
  4. בקערה נערבב, אורז בסמטי (שטוף ומסונן – לא מבושל) יחד עם פטרוזיליה קצוצה, בצל מטוגן יחד עם השמן שבו טוגן, מלח, פלפל, 100 גרם רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, ומיץ מחצי לימון.
  5. את העלים של הכרוב המבושל נחתוך באמצע ונפטר מהחלק הקשה, כך יוצא לנו 2 דפי כרוב מעלה אחד.
  6. נניח מעט מהמלית באמצע כל דף ולא עד הקצוות.
  7. נגלגל בהידוק את עלה הכרוב עד הסוף מבלי לסגור את הצדדים- נשאיר אותם פתוחים.
  8. בתחתית הסיר נניח מעט שאריות כרוב שיש לנו שלא מתאימים לגילגול .
  9. נפזר מעט משמשים מיובשים על השאריות כרוב.
  10. מעל המשמשים נתחיל לסדר אחד ליד השני את היאפרקס המגולגלים שלנו (כרוב ממולא).
  11. לאחר שסידרנו שכבה אחת נפזר עוד משמשים מיובשים ועל זה שכבה נוספת של יאפרקס מגולגלים.
  12. לאחר שסידרנו את כל היאפרקס בסיר נזלף מעט שמן קנולה מעל הכל, מלח ומיץ מחצי לימון.
  13. בקערה נערבב 100 גרם רסק עגבניות מרוכז עם 2 כוסות מים מעט מלח ופלפל שחור .
  14. נשפוך על כל היאפרקס שלנו את הרוטב עגבניות שהכנו.
  15. נניח על היאפרקס צלחת- נועד לשמור על צורתם ודחיסותם בבישול.
  16. נשפוך עוד מים רותחים מעל הכל ועד שהמים מגיעים לגובה הצלחת.
  17. נכסה במכסה ונבשל על אש גבוה עד לרתיחה.
  18. לאחר רתיחה נוריד לאש קטנה ונבשל עוד 45 דקות עם מכסה .
  19. נגיש ונתענג.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *