ביתי, מתכונים, פסטות

בוסייטה חמאת פומדורה

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 -5 סועדים

פסטה בוסייטה ברוטב חמאת עגבניות שרי ועגבניות מיובשות , הפסטה סופגת את הטעמים יוצאת קרמית וממכרת.

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה בוסייטה (500 גרם)

    הוסף לסל
  • 25 עגבניות שרי חצויות

  • 6 עגבניות מיובשות (אפשר לחתוך לחצי)

    הוסף לסל
  • 3-4 שיני שום פרוסות

  • 4-5 עלי בזיליקום

  • 60 גרם חמאה

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • מלח לפי טעם

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 2 כפיות סוכר

  • 3 מצקות מי פסטה (המים בהם התבשלה הפסטה)

                      אופן ההכנה:

                      1. בסיר מים רותחים עם 2 כפות מלח נבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן על גבי האריזה (מומלץ להוריד דקה שתיים לפני הזמן ולעולם לא לשטוף את הפסטה במים קרים.
                      2. במחבת רחבה ועמוקה עם חמאה ושמן זית , נקפיץ עגבניות שרי, שום, בזיליקום ועגבניות מיובשות למשך 4 דקות .
                      3. נוסיף פלפל סוכר, 3 מצקות מי פסטה ונערבב.
                      4. נטעם את הרוטב אם הוא לא מלוח מספיק מהמי פסטה נוסיף מעט מלח.
                      5. נוסיף את הבוסייטה המבושלת לרוטב ונערבב למשך 2-3 דקות נוספות או עד שהרוטב מסמיך מעט וכל הבוסייטה ספגה אותה ונצבעה בצע אדום בהיר ונגיש.

                      בתאבון!

                      4 thoughts on “בוסייטה חמאת פומדורה

                      1. גלי הגיב:

                        אין לי עגבניות מיובשות מה עושים???

                        1. Elita Ofek הגיב:

                          אפשר בלי יצא טעים

                      2. עדי הגיב:

                        טעים בטירוף! השתמשתי במחית עגבניות מיובשות ויצא מושלם!

                      3. מיכל הגיב:

                        יצאה מנה של מסעדות
                        ממש טעים וקל

                      כתיבת תגובה

                      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *