ביתי, מתכונים

גרבלקס סלמון ביתי

10 דקות הכנה | 48 שעות השרייה | קל | כשר | 5-6 סועדים

הכנתי גרבלקס סלמון ביתי , בחיי הרבה יותר טעים להכין לבד בבית. זה כל כך קל להכנה רק עניין של סבלנות והכנה מראש.

מצרכים:

  • 500 גרם פילה סלמון ללא עור

  • 1 כוס מלח

    הוסף לסל
  • 1/2 כוס סוכר

  • כפית פלפל שחור (לא חובה)

    הוסף לסל
  • חופן שמיר קצוץ (לא חובה)

  • בצל ירוק או עירית קצוץ דק

אופן ההכנה:

  1. בצלחת קעורה נניח סוכר מלח, פלפל שחור ושמיר ונערבב.
  2. נניח את הסלמון על התערובת ונדאג לכסות גם מעל בשכבה יפה של המלח והסוכר.
  3. נסגור עם ניילון נצמד ונכניס למקרר ל24 שעות.
  4. לאחר 24 שעות נוציא את הסלמון ונעביר לכלי חדש כשעליו שאריות תערובת הסוכר והמלח ונפטר מהשאר.
  5. נניילן שוב ונכנסי למקרר לעוד 24 שעות (אפשר גם יותר).
  6. לאחר 24 שעות נוציא את הסלמון מהמקרר ננקה טוב מהמלח והסוכר.
  7. נפרוס לפרוסות דקות וכייפיות לאכילה.
  8. נפזר מעל הכל בצל ירוק או עירית.

מומלץ להגיש עם כמה פרוסות לימון, שמנת או  קרם פרש בצד.

בתאבון!

One thought on “גרבלקס סלמון ביתי

  1. אלה הגיב:

    כמה זמן יכול להישמר במקרר אחרי הכנה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *