דגים נאים, מתכונים

טטאקי טונה בסלסה

20 דקות | קל | כשר | 2 סועדים

אחת המנות הטעימות והקלות שיש , כל שצריך הוא לבקש מהדייג חתיכה יפה של טונה ורצוי מלבנית , תגידו לו שאתם רוצים לצרוב אותו לטאטאקי הוא כבר יבין.

הצריבה של הטונה היא צריבה מהירה מכל הצדדים נרצה את הטונה אדומה ונאה מבפנים. ואת הסלסה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

מצרכים לטונה:

  • חתיכה יפה ומלבנית של טונה אדומה טריה (250 גרם)

  • חופן שומשום שחור קלוי

    הוסף לסל
  • חופן שומשום לבן קלוי

  • 2 כפות שמן זית איכותי

    הוסף לסל
  • מלח ים אטלנטי

    הוסף לסל

מצרכים לסלסה:

  • 2 צנוניות קטנות

  • 1 כף שורש ג'ינג'ר

  • 1 בצל שאלוט

  • 1 פלפל צ'ילי אדום

  • 1 כף חומץ אורז

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית שמן שומשום טהור

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב את השומשום השחור והלבן, נצפה את הטונה בשומשום מכל הצדדים טוב טוב (כמו שניצל) ונצרוב על מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ועל אש גבוה , חצי דקה מכל צד (אפשר פחות) כך שאנחנו לא מבשלים את הטונה רק צורבים אותה מכל הצדדים ובאמצע הטונה נשארת נאה ואדומה. נניח את הטונה בצד למנוחה של כמה דקות .
  2. נקצוץ את כל מרכיבי הסלסלה דק דק כמה שאפשר, נוסיף את החומץ אורז, סויה ושמן שומשום ונערבב טוב .
  3. נפרוס את הטונה לפרוסות לא דקות מידי ולא עבות מידי , נסדר יפה בצלחת אחת על השני (כמו דומינו שנפל) ונמזוג בנדיבות מהסלסלה על הכל.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *