ביתי, מתכונים, קציצות

קציצות דגים חריפות

30 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים

סיר קציצות דגים ברוטב אדום חריף היש דבר טעים מזה? אפשר לאכול עם חלה או אורז ולהנות מכל רגע. במתכון אני השתמשתי בדג בורי, אפשר להשתמש בדניס, לברק, בר ים, מוסר, לוקוס.

מצרכים לקציצות דגים:

לרוטב אדום חריף

  • 8 שיני שום פרוסות

  • 2פלפל אדום/שושקה

  • 2 עגבניות חתוכות גס

  • 2 פלפל ירוק חריף שלמים

  • 2 כפות פפריקה מתוקה

    הוסף לסל
  • 1 כפית פפריקה חריפה

    הוסף לסל
  • 1 כף סוכר

  • 3 כפות רכז עגבניות

    הוסף לסל
  • 3 כוסות מים חמים

  • 4-5 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 1 כפית כמון - (אפשר יותר למי שאוהב)

    הוסף לסל
  • 3 כפיות מלח - (אפשר יותר למי שאוהב מלוח)

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב את כל מריכבי הקציצות וניצור כדורים קטנים ועגולים .
  2. במחבת רחבה ועמוקה עם שמן זית נטגן את השומים, עגבניות, פלפל אדום וירוק למשך 2-3 דקות .
  3. נוסיף פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כמון ונערבב טוב .
  4. נוסיף רכז עגבניות ומים חמים ונבשל על אש נמוכה ועם מכסה למשך 30 דקות .
  5. נכניס את הקציצות לרוטב ונמשיך לבשל עוד 15 דקות ( מידי פעם נהפוך את הקציצות כך שכל הצדדים יספגו רוטב).

בתאבון!

25 thoughts on “קציצות דגים חריפות

  1. מיכל הגיב:

    היי אליטה (: קודם כל חייבת לומר שהמתכונים שלך מדהימים!
    רציתי לשאול באיזה דג השתמשת? דג לבן זה כללי קצת.. האם זה משנה או שזה לא כל כך משפיע על הטעם בסופו של דבר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      תודה רבה ! מציעה לקרוא את כל המלל במתכון הכל כתוב שם בהסבר איזה סוגי דגים יתאימו

  2. ליאה הגיב:

    היי אליטה! אפשר להחליף את הדג בבקר/עוף טחון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  3. עדן הגיב:

    יצא מעולה! תודה רבה

  4. קאי הגיב:

    היי אליטה , נשאר לי תערובת של דג חתוך לסביצ׳ה (בר ים, טונה אדומה וסלמון) – אפשר לערבב ולהכין עם זה את קציצות ? אם יש המלצה למתכון אחר שאפשר לעשות עם זה , קבב או משהו כזה ? בדרך כלל עושה עראייס בפיתה אבל חמץ

    1. Elita Ofek הגיב:

      בטח אפשר

  5. לירי הגיב:

    היי, ל- לא אוהבי הכוסברה בינינו, יש המלצה למה להחליף?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פטרוזיליה , או לוותר יצא טעים באותה מידה

  6. כרמית הגיב:

    רק להגיד תודה על מתכון מעולה! יצא פשוט מושלם

  7. אורית הגיב:

    הי אליטה,
    שאלה. במצרכים לקציצות לא מצויין להוסיף ביצה אבל בתמונות נראה כאילו כן הוספת…
    בקיצור, עם או בלי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר עם ואפשר בלי מה בא לך

  8. רוית הגיב:

    היי מהממת,

    אפשר להכין יום לפני האירוח ולחמם בטאבון או בתנור באותו יום ? האם יפגע בטעם …תודה על כל המתכונים

  9. כרמית הגיב:

    האם יש תחליף לפירורי פנקו שניתן להשתמש?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פירורי לחם, או חלה רטובה

  10. שגיא הגיב:

    שכחת לכתוב ביצה בתערובת למרות שבתמונה רואים שיש ביצה

    1. Elita Ofek הגיב:

      אני לרוב לא שמה אפשר עם ואפשר בלי

  11. דניאל הגיב:

    בתמונה רואים ששמת ביצה בקציצות אבל במתכון לא כתוב… למה להתייחס?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר עם ביצה ואפשר בלי אני לרוב מכינה בלי

  12. מיקה טל הגיב:

    האם הקציצות טובות גם יום למחרת ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  13. דנה הגיב:

    היי האם אפשר להשתמש בנסיכת הנילוס ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  14. עדי הגיב:

    היי,
    הקציצות יצאו לי מאוד דחוסות, יש לך מושג למה?
    חוץ מזה מתכון מעולה, תודה רבה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      האמת לא יודעת לפי המתכון לא אמור לצאת דחוס אולי לשת יותר מידי את העיסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *