30 דקות הכנה | בינוני | כשר | 5 קרפים
בנצי ארבל , חבר טוב שלי , איש מוכשר בעלים ושף של כפרה מיו ומפגש האושר. בכל יום שלישי היינו נפגשים ומבשלים אצלי במטבח, מאלתרים ומחברים בין העולמות שלנו, אני דגים והוא כל השאר.
באחד המפגשים הוא הכין לי קרפ סוזט, כנראה אחד הקינוחים הכי טובים שאכלתי . שבוע אחרי זה כבר הפצרתי בו ללמד אותי להכין את הקרפ שלב אחרי שלב, ותאמינו לי לא היה פשוט להוציא ממנו כמיות מדויקות כי האיש גאון ועושה הכל לפי העין .
מצרכים:
לרוטב תפוז:
אופן ההכנה:
- בקערה ערבבו קמח, ביצה, וחלב למרקם אחיד וחלק.
- הוסיפו חמאה מומסת, סוכר ומלח וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.
- חממו מחבת על אש בינונית ומזגו מהבלילה כמות של מצקת אחת ומיד בתנועות סיבוביות טלטלו את המחבת כך שהבלילה תתפזר בצורה אחידה על כל המחבת.
- כאשר תראו את הקצוות מעט חומות קפלו את הקרפ לחצי ואז לרבע הוציאו והניחו בצלחת.
- המשיכו ככה עם שאר כמות בלילת הקרפים.
- כאשר סיימתם את הכנת הקרפים נעבור להכנת הרוטב.
- במחבת חממו סוכר לחצי דקה של קירמול, הוסיפו מיץ מתפוז סחוט ולימון סחוט ערבבו טוב .
- הוסיפו ויסקי ותנו לזה להתבשל 2 דקות בערך .
- הוסיפו 60 גרם חמאה ואת הקרפים ותנו להם להתעטף ברוטב המשגע דקה שתיים, מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או במקרה שלנו אוכמניות .
בתאבון!