אסייתי, מתכונים

קריספי טופו בקארי אדום תאילנדי

30 דקות הכנה | בינוני | כשר | 4-5 סועדים

אני מתה על קארי ואני אוהבת אותו בכיוון התאילנדי , עם הטעמים המתוקים מלוחים והניחוח הארומתי שלו, הפעם היה לי טופו בבית ואיתו זרמתי, כמובן שאפשר לעשות את המנה הזאת גם עם עוף בדיוק באותה השיטה ואותם השלבים.

מצרכים לקריספי טופו

  • 300 גרם טופו במרקם קשה חתוך לקוביות

  • 1/3 כוס סויה

    הוסף לסל
  • 5 כפות קורנפלור / קמח טפיוקה

    הוסף לסל

לרוטב קארי תאילנדי:

אופן ההכנה:

  1. נשרה את קוביות הטופו בקערה עם סויה ל10 דקות לפחות ועד שעתיים.
  2. במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן צמחי נקפיץ את השיני שום, פרוסות ג’ינג’ר, עלי כפיר ליים יבשים ולמון גראס למשך דקה.
  3. נוסיף כף מחית קארי אדומה ונפתח בשמן.
  4. נוסיף קרם קוקוס ונערבב טוב כך שהקרם קוקוס נצבע כולו באדום.
  5. נוסיף רוטב דגים, סויה, וסוכר דקלים קצוץ ונמשיך לערבב.
  6. נוריד לאש קטנה, נכסה ונתן לרוטב להתבשל.
  7. נסן את קוביות הטופו מהסויה .
  8. נצפה את הקוביות טופו בקמח טפיוקה/ קורנפלור.
  9. במחבת עם מעט שמן לטיגון נטגן את הקוביות טופו מכל הצדדים למשך דקה שתיים, נוציא לנייר סופג.
  10. נוציא מהרוטב קארי שהכנו את העלי כפיר ליים והלמון גראס.
  11. נוסיף לרוטב קארי את השעועית הירוקה ונבשל 5-7 דקות נוספות.
  12. נוסיף לרוטב את הקוביות טופו הפריכות שטיגנו קודם, נערבב ונגיש , מומלץ על אורז עננים.

בתאבון!

28 thoughts on “קריספי טופו בקארי אדום תאילנדי

  1. נטע הגיב:

    מאיפה אני קונה את המצרכים

    עוקבת חדשה בזכות אתי קובו

    1. Elita Ofek הגיב:

      ברוכה הבאה . ת כל המוצרים ניתן לקנות כאן באתר תכנסי לחנות .

  2. ליאור הגיב:

    הי אליטה,
    איזה אלטרנטיבה אפשר לשים במקום הלמון גראס?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בלי

  3. מיכל מאיה הגיב:

    אפשר סוכר חום במקום סוכר דקלים?

  4. דנה הגיב:

    אפשר קארי ירוק במקום?
    אם כן, אותה הכמות?

  5. אופק הגיב:

    אפשר עם עוף במקום הטופו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן וזה באותם השלבים בדיוק

  6. שיר לוי הגיב:

    היי אם מתחשק לי שיהיה הפנים גם תפוחי אדמה ( כמו בבית התאילנדי) בעינך זה קשור? תודה רבה מתכונים מעולים

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח למה לא

  7. אני הגיב:

    היי
    אמרת שניתן להוסיף גם תפוח אדמה.
    האם לבשל קודם את קוביות תפוחי האדמה ? ובאיזה שלב להוסיף אותם ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      עדיף לבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני ולהוסיף להמשך הבישול בקארי

  8. עדי הגיב:

    היי, מה לגבי הכוסברה והצילי האדום ? לא ראיתי שיש התייחסות אליהם במתכון . תודה 🙂

    1. Elita Ofek הגיב:

      אותם אפשר לפזר בסוף מעל הכל .

  9. נעמה הגיב:

    היי. מה זה 1.5 סוכר דקלים בבקשה? כפות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      סוכר דקלים מגיע בעיגולים כאלה, הכוונה היא לעיגול אחד שלם ועוד חצי , צריך לקצוץ אותו .

  10. גוני הגיב:

    אם משתמשים בסוכר חום במקום סוכר דקלים – כמה כפיות לשים?
    תודה על המתכון

    1. Elita Ofek הגיב:

      2 כפות סוכר

  11. לירי אדר הגיב:

    כמה זמן הקארי סהכ צריך להיות על האש?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא הרבה מספיק רבע שעה גג חצי שעה

  12. Alon הגיב:

    היי, האם הכוונה לעמילן טפיוקיה או ממש לקמח? כי עשיתי עם עמילן ולא יצא לי ממש קריספי

    1. Elita Ofek הגיב:

      עמילן או קמח טפיוקה זה אותו המוצר, וזה מור לעשות את הטופו בטיגון מאוד קריספי

  13. Gabrielle Kremerman Haddad הגיב:

    אני במהלך הבישול ויצא לי קצת מר. מה אני יכולה להוסיף כדי לאזן את זה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      סוכר/ סוכר דקלים

  14. ליאור הגיב:

    היי, אפשר להחליף את הרוטב דגים במשהו אחר כדי שיהיה צמחוני?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בלי ואפשר להשתמש ברוטב דגים טבעוני , ניתן למצוא כאן בחנות שלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *