45 דקות הכנה | 4 שעות בישול | בינוני | 6 סועדים
מצרכים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול ורחב עם 5 כפות שמן נטגן תחילה את הבצלים הפרוסים עד להזהבה, נוסיף את קוביות הבשר ונטגן יחד 4-5 דקות עד לסגירת הבשר.
- נוסיף לסיר זרעי כמון, קורט פלפל שחור ו1.5 כפיות מלח, נערבב ונטגן עוד דקה שתיי, נוסיף מים רותחים (לא קרים ולא פושרים) עד לכיסוי הבשר ונבשל את הבשר על אש קטנה עם כיסוי למשך שעתיים וחצי ועד לריכוך הבשר.
- לאחר שעתיים וחצי של בישול נראה כי הבשר רך והמים הצטמצמו ב3/4 מכמות המים שהייתה בהתחלה, נפזר את גפרורי הגזר, על הגזר נזר את גרגירי החומוס ומעל הכל מעט מלח ופלפל שחור .
- את האורז נשטוף נסנן ונפזר מעל שכבת החומוסים, נוסיף עוד מעט מלח מעל האורז ונמזוג 3.5 כוסות מים רותחים , נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה עוד 40-50 דקות, נבדוק כי כל המים נספגו , נערבב את התבשיל טוב ונגיש.
בתאבון
היי,
בכמון התכוונת כפית וחצי?
זרעי כמון , והכמות היא כף וחצי
הי, יש ראש שום במצרכים ולא כתוב מתי להוסיף אותו
היי אליטה,
יצא מאוד טעים, רק בעיה אחת הייתה לי:
האם האורז אמור לצאת ״רטוב״? המים כמעט ולא התאדו אחרי 40 דק, אז השארתי בערך כפול בזמן עד שהמים התאדו.
בסה״כ הוספתי 3 כוסות מים (כמו שרשמת בסטורי), אבל יכול להיות שלא הייתי צריכה בכלל להוסיף מים? כי הם לא נספגו לחלוטין אחרי הבישול של הבשר.
מוסיפים 3 כוסות רק אחרי שכמעט כל המים של הבשר התאדו. אבל פעלת כון שהשארת עוד זמן בישול
היי
המתכון נראה וואו..
רק במצרכים רשום ראש שום ובאופן ההכנה לא השתמש בו.
אז יש צורך בו או לא?
תודה😘
להניח אותו באורז ככה בשלמותו
אפשר עם אורז מלא?
את הכמון צריך לטחון לפני?
לא אין צורך
היי.
יצא טעים מאד.
מה דעתך על אותה כמות מצרכים לשים 1.5 קילו בשר, כי זה די מעט לדעתי, לכמות האורז שיוצאת.
בטח
שלום לך.
יצא מאד טעים.
מה דעתך, אפשר להגדיל את כמות הבשר ל 1.5 קילו, כי זה ממש מעט.
כן בהחלט
אפשר להשתמש בכמון טחון? תודה על המתכון
כן בטח, גם יתאים
היי אליטה, האם יש אפשרות לבשל את הבשר יום לפני ולהוסיף את האורז אחריי חימום יום למחרת לפני ההגשה?
לא אין אפשרות, הבשר צריך להתבשל יחד עם האורז ושאר המרכיבים במתכון