ביתי, מתכונים

אושפלאו

45 דקות הכנה | 4 שעות בישול | בינוני | 6 סועדים

מצרכים

  • 1 קילו בשר אונטרייב (צלעות) או שריר חתוך לקוביות בינוניות

  • 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים

  • 1 ראש שום טרי

  • 3 כוסות חומוס סנפרוסט או גרגירי חומוס יבשים מושרים לילה שלם

  • 2 כוסות אורז חצי עגול (אוסטרלי- סאן וויט) או כל אורז אחר שתרצו

    הוסף לסל
  • 4 גזרים חתוכים לגפרורים

  • 1.5 כפיות זרעי כמון

  • 5 כפות שמן צמחי

  • מלח לפי הטעם

    הוסף לסל
  • פלפל לפי הטעם

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול ורחב עם 5 כפות שמן נטגן תחילה את הבצלים הפרוסים עד להזהבה, נוסיף את קוביות הבשר ונטגן יחד 4-5 דקות עד לסגירת הבשר.
  2. נוסיף לסיר זרעי כמון, קורט פלפל שחור ו1.5 כפיות מלח, נערבב ונטגן עוד דקה שתיי, נוסיף מים רותחים (לא קרים ולא פושרים) עד לכיסוי הבשר ונבשל את הבשר על אש קטנה עם כיסוי למשך שעתיים וחצי ועד לריכוך הבשר.
  3. לאחר שעתיים וחצי של בישול נראה כי הבשר רך והמים הצטמצמו ב3/4 מכמות המים שהייתה בהתחלה, נפזר את גפרורי הגזר, על הגזר נזר את גרגירי החומוס ומעל הכל מעט מלח ופלפל שחור .
  4. את האורז נשטוף נסנן ונפזר מעל שכבת החומוסים, נוסיף עוד מעט מלח מעל האורז ונמזוג 3.5 כוסות מים רותחים , נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה עוד 40-50 דקות, נבדוק כי כל המים נספגו , נערבב את התבשיל טוב ונגיש.

בתאבון

18 thoughts on “אושפלאו

  1. שירז הגיב:

    היי,
    בכמון התכוונת כפית וחצי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      זרעי כמון , והכמות היא כף וחצי

  2. משה הגיב:

    הי, יש ראש שום במצרכים ולא כתוב מתי להוסיף אותו

  3. יהלי בורוכוב הגיב:

    היי אליטה,
    יצא מאוד טעים, רק בעיה אחת הייתה לי:
    האם האורז אמור לצאת ״רטוב״? המים כמעט ולא התאדו אחרי 40 דק, אז השארתי בערך כפול בזמן עד שהמים התאדו.
    בסה״כ הוספתי 3 כוסות מים (כמו שרשמת בסטורי), אבל יכול להיות שלא הייתי צריכה בכלל להוסיף מים? כי הם לא נספגו לחלוטין אחרי הבישול של הבשר.

    1. Elita Ofek הגיב:

      מוסיפים 3 כוסות רק אחרי שכמעט כל המים של הבשר התאדו. אבל פעלת כון שהשארת עוד זמן בישול

  4. עינת הגיב:

    היי
    המתכון נראה וואו..
    רק במצרכים רשום ראש שום ובאופן ההכנה לא השתמש בו.
    אז יש צורך בו או לא?
    תודה😘

    1. Elita Ofek הגיב:

      להניח אותו באורז ככה בשלמותו

  5. ניר הגיב:

    אפשר עם אורז מלא?

  6. מאיה טולדנו הגיב:

    את הכמון צריך לטחון לפני?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא אין צורך

  7. מיכל הגיב:

    היי.
    יצא טעים מאד.

    מה דעתך על אותה כמות מצרכים לשים 1.5 קילו בשר, כי זה די מעט לדעתי, לכמות האורז שיוצאת.

    1. Elita Ofek הגיב:

      בטח

  8. michal59shahar הגיב:

    שלום לך.
    יצא מאד טעים.
    מה דעתך, אפשר להגדיל את כמות הבשר ל 1.5 קילו, כי זה ממש מעט.

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בהחלט

  9. לי צייטלין הגיב:

    אפשר להשתמש בכמון טחון? תודה על המתכון

    1. שרי שמואלי הגיב:

      כן בטח, גם יתאים

  10. קרן הגיב:

    היי אליטה, האם יש אפשרות לבשל את הבשר יום לפני ולהוסיף את האורז אחריי חימום יום למחרת לפני ההגשה?

    1. שרי שמואלי הגיב:

      לא אין אפשרות, הבשר צריך להתבשל יחד עם האורז ושאר המרכיבים במתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *