50 דקות הכנה | קל | כשר | 5 סועדים
תבשיל בורגול ופרגיות בסיר אחד, מנה מאוד מנחמת, משביעה, בריאה והכי חשוב טעימה.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- בקערה נערבב פרגיות יחד עם כורכום, כמון, 1 כפית מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ו2 כפות שמן זית.
- נשרה את הפרגיות בתבלינים ל15 דקות.
- נשרה 2 כוסות בורגול במים קרים למשך 15 דקות.
- במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן זית נטגן את הפרגיות כך שהם שחומות וצרובות מכל הצדדים.
- נוציא את הפרגיות ונניח בצד.
- באותה מחבת עם השמן של הפרגיות (אפשר להוסיף עוד כף שמן) נטגן את הבצל והגזר הקצוצים, למשך 2 דקות .
- נחזיר את הפרגיות למחבת יחד עם הגזר והבצל.
- נוסיף למחבת גם את הבורגול אחרי ששטפנו אותו טוב ונערבב.
- נוסיף רכז עגבניות ונערבב טוב.
- בכוס עם מים חמים נערבב יחד עם שערות זעפרן כך שהמים נצבעים בכתום יפה.
- נוסיף את המי זעפרן לתבשיל + עוד 2 כוסות מים חמים, נערבב טוב.
- נוסיף עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
- נכסה ונבשל על אש קטנה בינונית עוד 30 דקות .
בתאבון!
האם אפשר להכין עם קוביות חזה עוף?
כן בטח
האם אפשר להשתמש בקינואה או כוסמת במקום בורגול ?
כן בטח