10 דקות הכנה | 48 שעות השרייה | קל | כשר | 5-6 סועדים

הכנתי גרבלקס סלמון ביתי , בחיי הרבה יותר טעים להכין לבד בבית. זה כל כך קל להכנה רק עניין של סבלנות והכנה מראש.
מצרכים:



אופן ההכנה:
- בצלחת קעורה נניח סוכר מלח, פלפל שחור ושמיר ונערבב.
- נניח את הסלמון על התערובת ונדאג לכסות גם מעל בשכבה יפה של המלח והסוכר.
- נסגור עם ניילון נצמד ונכניס למקרר ל24 שעות.
- לאחר 24 שעות נוציא את הסלמון ונעביר לכלי חדש כשעליו שאריות תערובת הסוכר והמלח ונפטר מהשאר.
- נניילן שוב ונכנסי למקרר לעוד 24 שעות (אפשר גם יותר).
- לאחר 24 שעות נוציא את הסלמון מהמקרר ננקה טוב מהמלח והסוכר.
- נפרוס לפרוסות דקות וכייפיות לאכילה.
- נפזר מעל הכל בצל ירוק או עירית.
מומלץ להגיש עם כמה פרוסות לימון, שמנת או קרם פרש בצד.
בתאבון!
כמה זמן יכול להישמר במקרר אחרי הכנה?