30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים
מדובר בגרטן תפוח אדמה מושחט וחלומי, חשוב מאוד שהפרוסות תפוח אדמה יהיו דקות ככל האפשר, לשם כך יש להשתמש במעבד מזון או מנדולינה. ההכנה קלה, והסבלנות קשה, כי הריח שיוצא מהתנור בזמן האפייה היא משוגע!
מצרכים:
אופן ההכנה:
- נחתוך את התפוחי אדמה והבצל במעבד מזון לפרוסות סופר דקות (זה מאוד חשוב עניין הדקיקות של הפרוסות), נקצוץ את הערמונים ונעביר הכל לקערה יחד עם השמנת המתוקה, חלב, גבינות, תמין, מלח ופלפל, נערבב הכל טוב טוב ונעביר לתבנית ששימנו במעט שמן זית .
- נעטוף את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך שעה וחצי, לאחר שעה של אפייה נוציא את הנייר כסף ונמשיך לאפות עד להשחמה יפה .
בתאבון!