35 דקות | קל | כשר | 4 סועדים
מדובר במתכון נוסף לפנתיאון של דודה ציפי המהממת, בלי טיגון או אפיה מראש פשוט ככה הכנפיים מתבשלות ברוטב סיני מתקתק ודביק. חשוב לבשל אותם תחילה עם מכסה וכל עוד המחבת סגורה הרוטב יהיה דליל ולא יסמיך , אל דאגה ברגע שתורידו את המכסה ותתנו לזה בסבלנוות להתבשל תראו כי הרוטב מתקרמל לו לאט לאט והכנפיים נצבעות בצבע סויה מתוק אדיר.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה ועמוקה נמיס את כל מרכיבי הרוטב , נוסיף את הכנפיים ונבשל על אש בינונית למשך 20 דקות, מידי פעם נהפוך את הכנפיים כך ששני הצדדים יקבלו מהרוטב הנהדר, לאחר 20 דקות בישול נגביר את האש ונמשיך לבשל את הכנפיים ברוטב, חשוב מאוד כל כמה דקות להפוך את הכנפיים.
- נוריד מהאש כאשר הרוטב מסמיך ומתקרמל.
- מומלץ להגש מעל בצל ירוק או שומשום לבן קלוי .
בתאבון !
היי ותודה על מתכון נפלא
סוכר חום הכוונה לסוכר שנראה דחוס ו"רטוב"?
אפשר אותו כן, אני השתמשתי בדמררה במתכון הזה
היי
מה יכול להחליף יין לבן?
לצערי אין תחליף ליין פה
הי, אשמח לדעת האם ניתן להשתמש במקום בכנפיים בשוקי עוף
כן , רק לקחת בחשבון זמן בישול ארוך יותר
מתכון מושלם!!!!!
תודה על מתכונים מעולים!
את חושבת שאפשר לעשות את המנה בתנור?
את זה ספציפית לא , אבל אעלה בהמשך מתכון לכנפייםם בתנור
היי יקירה,
תודה על מתכונים נפלאים!!!!!!! אין מילים. האם אוכל להחליף במתכון את הדבש בסילאן?
תודה רבה🙏❤️
קרן
כן בטח
היי ראיתי שבהקדמה כתוב שמכסים את הסיר, אבל במתכון לא כתוב באיזה שלב ולכמה זמן והאם פותחים מדי פעם בשביל להפוך? תודה רבה
מכסים רק בהתחלה ל20 דקות כדי שהעוף יתבשל באדים , לאחר מכן מבשלים ללא מכסה והופכים מידי פעם לפעם עד שהרוטב מסמיך
תודה רבה 🤩
האם יש מים בתהליך ההכנה?
לא
הי, אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן?
כן
מתכון מעולה
ובככל כל המתכונים שלך והספר מושלמים!!
לא היה בסופר כנפיים רק שוקיים, ראיתי שכתבת שצריך יותר זמן בישול, כמה לדעתך?
מציעה לטגן או לאפות את השוקיים לפני , כי לוקח להם הרבה יותר זמן . ואז ברוטב זמן בישול כפול
היי, אין שמן במתכון ?
אין
היי האם ניתן להשתמש בחזה עוף במקום הכנפיים?
כן בטח