ביתי, מתכונים

מג'דרה

20 דקות הכנה | קל | כשר | 5-6 סועדים

מג'דרה קלה מהירה וטעימה בטירוף, אפילו מאיה שלי שאוכלת רק אורז עם קטשופ טרפה 2 צלחות.

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי/ יסמין

    הוסף לסל
  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות

  • 1 כפית שטוחה כמון

    הוסף לסל
  • 1 כפית כורכום

    הוסף לסל
  • 2-3 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור טחון

    הוסף לסל
  • 1/2 כוס צימוקים (לא חובה)

  • 3 בצלים לבנים גדולים קצוצים

  • 1 כף סוכר

  • 4-5 שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. נשרה את העדשים במים קרים למשך מינימום 3 שעות ואפשר גם לילה שלם.
  2. בסיר עם 2-3 כפות שמן נטגן קלות תוך כדי עירבוב 2 כוסות אורז ששטפנו וסיננו היטב.
  3. נוסיף את העדשים ונערבב טוב .
  4. נוסיף 4 כוסות מים פושרים, מלח, פלפל, כמון, כורכום וצימוקים.
  5. נביא לרתיחה ונוריד לאש קטנה .
  6. נשבל למשך 15 דקות עם מכסה על אש קטנה .
  7. במחבת עם 3-4 כפות שמן נטגן בצל קצוץ עד שהוא מתקרמל וצבעו זהוב חום .
  8. נוסיף סוכר נערבב דקה ונוריד מהאש.
  9. נוסיף את הבצל המתוק למג'דרה, נערבב טוב ונגיש.

בתאבון!

4 thoughts on “מג'דרה

  1. שקד הגיב:

    חייב להשרות את העדשים ? אי אפשר ישר מהשקית לסיר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רצוי להשרות

  2. עמית הגיב:

    ניתן להחליף את העדשים הירוקות בעדשים שחורות (בלוגה)?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *