20 דקות הכנה | קל | כשר | 5-6 סועדים

מג'דרה קלה מהירה וטעימה בטירוף, אפילו מאיה שלי שאוכלת רק אורז עם קטשופ טרפה 2 צלחות.
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי/ יסמין
הוסף לסל1.5 כוסות עדשים ירוקות
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית כורכום
2-3 כפיות מלח
קורט פלפל שחור טחון
1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
3 בצלים לבנים גדולים קצוצים
1 כף סוכר
4-5 שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- נשרה את העדשים במים קרים למשך מינימום 3 שעות ואפשר גם לילה שלם.
- בסיר עם 2-3 כפות שמן נטגן קלות תוך כדי עירבוב 2 כוסות אורז ששטפנו וסיננו היטב.
- נוסיף את העדשים ונערבב טוב .
- נוסיף 4 כוסות מים פושרים, מלח, פלפל, כמון, כורכום וצימוקים.
- נביא לרתיחה ונוריד לאש קטנה .
- נשבל למשך 15 דקות עם מכסה על אש קטנה .
- במחבת עם 3-4 כפות שמן נטגן בצל קצוץ עד שהוא מתקרמל וצבעו זהוב חום .
- נוסיף סוכר נערבב דקה ונוריד מהאש.
- נוסיף את הבצל המתוק למג'דרה, נערבב טוב ונגיש.
בתאבון!
4 thoughts on “מג'דרה”
חייב להשרות את העדשים ? אי אפשר ישר מהשקית לסיר?
רצוי להשרות
ניתן להחליף את העדשים הירוקות בעדשים שחורות (בלוגה)?
כן