20 דקות הכנה | שעתיים בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים
זאת כנראה אחת המטבוחות הטעימות שתכינו, וחברה שלי המרוקאית אישרה את זה .
מצרכים:
- 8 עגבניות
- 15 שיני שום פרוסות
- 2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים (נקיים מגרעינים)
- 2.5 כפות פפריקה מתוקה בשמן
- 8-10 כפות שמן קנולה
- 1 כף סוכר
- 1 כף דבש
- מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- נקלוף את העגבניות – אפשר לחרוץ בהם עם סכין בצורת איקס.
- נבשל במים חמים למשך חצי דקה.
- נקלף בקלות את הקליפה.
- נקצוץ את העגניות.
- נקצוץ את הפלפלים הירוקים ללא הגרעינים ( מי שרוצה ממש חריף יכול להשאיר גרעינים).
- נקלוף שיני שטום ונפרוס אותם.
- במחבת רחבה ועמוקה עם שמן , נטגן את הפלפלים והשום למשך דקה.
- נוסיף את העגניות ונמשיך לבשל על אש גבוה כמה דקות.
- נוריד לאש קטנה ונמשיך לבשל 30-45 דקות.
- נוסיף את הפפריקה המתוקה ונמשיך לבשל עוד 30 דקות .
- נוסיף סוכר ודבש ונבשל עוד 20 דקות , ונוריד מהאש .
בתאבון!
2 thoughts on “מטבוחה”
אם אני רוצה להוסיף גמבה.
אז באיזה שלב?
בשלב העגבניות