מטבוחה

20 דקות הכנה | שעתיים בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים

זאת כנראה אחת המטבוחות הטעימות שתכינו, וחברה שלי המרוקאית אישרה את זה .

מצרכים:

  • 8 עגבניות
  • 15 שיני שום פרוסות 
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים (נקיים מגרעינים)
  • 2.5 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • 8-10 כפות שמן קנולה
  •  1 כף סוכר
  • 1 כף דבש
  •  מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

  1. נקלוף את העגבניות – אפשר לחרוץ בהם עם סכין בצורת איקס.
  2. נבשל במים חמים למשך חצי דקה.
  3. נקלף בקלות את הקליפה.
  4. נקצוץ את העגניות.
  5. נקצוץ את הפלפלים הירוקים ללא הגרעינים ( מי שרוצה ממש חריף יכול להשאיר גרעינים).
  6. נקלוף שיני שטום ונפרוס אותם.
  7. במחבת רחבה ועמוקה עם שמן , נטגן את הפלפלים והשום למשך דקה.
  8. נוסיף את העגניות ונמשיך לבשל על אש גבוה כמה דקות.
  9. נוריד לאש קטנה ונמשיך לבשל 30-45 דקות.
  10. נוסיף את הפפריקה המתוקה ונמשיך לבשל עוד 30 דקות .
  11. נוסיף סוכר ודבש ונבשל עוד 20 דקות , ונוריד מהאש .

בתאבון!

2 thoughts on “מטבוחה

  1. ליאל הגיב:

    אם אני רוצה להוסיף גמבה.
    אז באיזה שלב?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בשלב העגבניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart

היי, כבר מלאו לך 18?

הכניסה והרכישה בחנות האתר מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים בלבד.

הגישה נדחתה

מצטערים! הכניסה והרכישה בחנות האתר מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים בלבד.

אני מעל גיל 18 אני מתחת לגיל 18
Start typing to see posts you are looking for.

רשמית ערים עבור משלוח מהיום להיום:

אור יהודה
בני ברק
בת ים
גבעת שמואל
גבעתיים
הרצליה
חולון
יהוד
יפו
כפר סבא
פתח תקווה
ראשון לציון
רמת אילן
רמת גן
רמת השרון
רעננה
תל אביב
תל השומר