אסייתי, מתכונים, נודלס

פאד סי יו

25 דקות הכנה | בינוני | כשר | 2 סועדים

פאד סי יו – אחת המנות האהובות עליי, אני מזמינה אותה באופן קבוע במסעדות, וכמו תמיד את המנות האהובות עליי ביותר אני מיד משחזרת בבית. מדובר בנודלס עם שבבי אטריות אורז, עם בקר, ירוקים ורוטב כהה ומתקתק.

מצרכים:

  • 250-300 גרם שטייל חתוך לרצועות

  • 1/2 חבילת שבבי אורז (113 גרם)

    הוסף לסל
  • 2-3 כפות שמן צמחי

  • 2 ביצים

  • חופן נדיב של תרד או בקצ'וי

  • 2 בצל ירוק

  • חופן נדיב של ברוקולי טרי וחלוט

  • 2 כפות רוטב סויה

    הוסף לסל
  • 2 כפות רוטב פטריות למוקפץ/צדפות

    הוסף לסל
  • 3.5 כפות רוטב סויה מתוקה

    הוסף לסל
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה:

  1. נבשל את שבבי האטריות אורז במים חמים למשך 2-3 דקות נסנן ונשטוף טוב טוב במים קרים לעצירת הבישול.
  2. נפריד את שבבי האורז אחד מהשני בעזרת הידיים ונניח בצד.
  3. בווק או מחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן נקפיץ את הרצועות שייטל לחצי דקה.
  4. נוסיף את הביצה ונקשקש.
  5. נוסיף את הברולקולי, בצל ירוק, תרד ושבבי אורז שבישלנו ונמשיך להקפיץ עוד חצי דקה.
  6. נוסיף את הרטבים ונקפיץ עוד שקה שתיים.
  7. נגיש לצלחת ונזלול.

בתאבון!

32 thoughts on “פאד סי יו

  1. יעל הגיב:

    היי אליטה! כמה מנות המתכון שלך מספק?
    (ותודה רבה על המתכונים שלך את מדהימה)

    1. Elita Ofek הגיב:

      היי יעל בכל מתכון ניתן לראות למעלה את הכמות סועדים למנה .

  2. מיטל גולדשטיין הגיב:

    נראה מעולההה יש אפשרות להכין עם עוף? או גירסה צמחונית?

  3. חגית הגיב:

    מושלם! תודה ❤️

  4. מאיה הגיב:

    היי איזה תיבול ןאיזה תבלינים??

    1. Elita Ofek הגיב:

      כל המצרכים רשומים במתכון מאמי

  5. נועה הגיב:

    תודה רבה על מתכון מגרה במיוחד! רוצה להכין מחר..מה זה סויה מתוקה?..
    ואיפה ניתן להשיג את הרוטב פטריות? יש לי רוטב דגים, לא צדפות, תופס?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רוטב דגים לא מתאים כאן , רוטב דצפות אפשר להחליף ברוטב פטריות למוקפץ. סויה מתוקה היא כהה במיכה ומתוקה יותר . את כל המוצרים ניתן לקנות כאן בחנות או בכל החניות שמוכרות מוצרים מהמזרח הרחוק.

  6. טלוש הגיב:

    אם רוצים להכין כמות שתתאים ל4, 5 אנשים, פשוט להכפיל הכל לפי היחס הדרוש? נגיד, צריך 4-5 ביצים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן , אבל להקפיץ במנות קטנות ולא הכל יחד

  7. אולה הגיב:

    היי אליטה איך אפשר להפוך את הרוטב לרוטב ללא גלוטן – הרטבים שציינת אין אותם ללא גלוטן

    1. Elita Ofek הגיב:

      יש רטבים ללא גלוטן , תנסי להחליף בהם.

  8. דניאל הגיב:

    אם אין לי סויה מתוקה… אפשר בלי? או משהו אחר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר עם טריאקי אבל לא יצא דומה

  9. ליטל הגיב:

    היי אליטה, מקלוני אורז יבואו טוב פה?
    לא מוצאת שבבי אורז😔

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  10. מורן הגיב:

    רוטב סויה מתוקה יכול להיות גם רוטב סויה תמרי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא מאמי אלו שני סויות שנות , סויה מתוקה יותר סמיכה ומותקה מסויה תמרי

  11. אלינור הגיב:

    הי אליטה, הכנתי והרוטב היה טעים אבל לשבבי האורז היה טעם לוואי לא טעים. יש מה לעשות עם זה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      זה הטעם של שבבי אורז, הרוטב אמור להיות מספיק מתוק ומלוח כדי להשתלט על הטעם

  12. נטלי הגיב:

    אפשר לעשות עם חזה עוף?

  13. נופר הגיב:

    אמאלה! יצא לי טעים ברמות! יותר טעים מהנישי

  14. לילי הגיב:

    יש בעיה, לא אוכלים רוטב צדפות, ואלרגיים לשיטאקה שיש ברוטב פטריות, אבל חייבים את המנה. יש תחליף? הוי סין יכול להחליף?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשר להשתמש בהוי סין

  15. זהבית הגיב:

    נראה מושלם! אפשרי לבשל בצהריים ולהגיש בערב (שישי), או שהבשר ייצא גומי? תודה

    1. Elita Ofek הגיב:

      פחות מומלץ

  16. שלי הגיב:

    אפשר את השייטל להחליף באופן? או שזה פחות מומלץ?

    1. שלי הגיב:

      בטופו

    2. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  17. Yaf הגיב:

    וואו !!! הכנתי הערב יצא מושלם
    לא מצאתי שייטל קניתי במקום במיטה שאותה השרתי בסודה לשתיה וסויה ( טיפ שראיתי במנה אחרת שלך ), הבשר יצא מעולה !

    המון תודה על עוד מתכון מושלם

  18. אביטל הגיב:

    הי אפשר בלי ביצה? כי רוצה שיהיה גם למחר…

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *