45 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6 סועדים
סופריטו עוף וזעפרן בקלי קלות.
במקום לטגן את העוף ותפוחי האדמה אפיתי אותם, גם יותר בריא וגם פחות מלכלך.
מצרכים:
אופן ההכנה:
1.נחתוך תפוחי אדמה לקוביות גדולות נשמן אותן יחד עם העוף במעט שמן זית נמליח, נפלפל ונכניס לתנור על חום של 180 מעלות עד להשחמה (חצי שעה בערך).
2.בכלי עם מים חמים נערבב את השערות זעפרן עד שכל המים נצבעים צהוב/כתום.
3.נוסיף עוד מים עד לכמות של 1 ליטר.
4.נוסיף רסק עגבניות ונערבב טוב עד לאיחוד.
5.בסיר רחב ועמוק נטגן את הבצל הירוק והשום, נוסיף את העוף ותפוחי האדמה לסיר.
6.נפזר מעל פפריקה מתוקה, כמון,מלח ופלפל.
7.נוסיף את המים עם הרסק והזעפרן.
8.לאחר רתיחה נכסה עם מכסה ונבשל על אש קטנה למשך שעה ועד ש3/4 מכמות הנוזלים הצטמצמה.
בתאבון!