ביתי, מתכונים

לחמניות חלה מתוקות עם בשר

60 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6-7 סועדים

הכנתי לחמניות חלה מתוקות במילוי בשר אני מתה על השילוב של מתוק ומלוח כי זה פשוט טעים!
שידרגתי בתבלין הבייגל האמריקאי של פרג שהוא אחד לאחד התבלין המפורסם מארה״ב ויצא פגזזזז! חייבים לנסות ולהבין.

מצרכים לחלה מתוקה:

  • 1 קילו קמח שמרים לחלות או לבן +11 גרם שמרים יבשים

  • 2 ביצים

  • 2 כוסות מים פושרים

  • 1/2 כוס שמן

  • 2/3 כוס סוכר לבן

  • 1 כפית שטוחה מלח

  • תבלין הכל לבייגל לפיזור מעל

    הוסף לסל

מצרכים למילוי בשר

  • 500 גרם בשר טחון

  • 2 בצלים לבנים גדולים קצוצים

  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק

  • 2 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • קורט מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:

  1. במחבת עם מעט שמן זית נטגן את הבצל עד להזהבה.
  2. נוסיף את הבשר ונטגן טוב.
  3. נוסיף תבלינים נערבב ונבשל דקה.
  4. נוריד מהאש, נוסיף פטרוזיליה קצוצה.
  5. נערבב ונניח בצד לצינון.
  6. במיקסר עם וו לישה נלוש את כל המצרכים למעט המלח עד לקבלת בצק אחיד , נוסיף את המלח ונמשיך
  7. ללוש 10 דקות כשבין לבין אנחנו משנים את מהירות הלישה מנצוך לבינוני (לדמות לישה ביד)
  8. לאחר 10 דקות לישה נכסה את הקערה במגבת וניתן לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו.
  9. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו לכדורים שווים במשקל 80 גרם כל אחד .
  10. נפתח מעט כל כדור נניח באמצע מהבשר נסגור טוב, נכדרר ונניח על מגש מרופד בנייר אפייה כשצד הכיווץ והסגירה כלפי מטה.
  11. נכסה את כדורי החלה במגבת להתפחה שנייה של 20 דקות.
  12. נבריש את כדורי הבצק בביצה שעירבבנו יחד עם קצת מים
  13. נפזר מעט תבלין לבייגל אמריקאי של פרג ונכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 35 דקות.
  14. נוציא מהתנור ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *