60 דקות הכנה | 4 שעות בישול ואפייה | בינוני | כשר | 8 סועדים
אמא שלי לימדה אותי את אחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי. עוגת פלוב. עוגת אורז צהוב עם בשר בבישול ארוך, פירות יבשים ערמונים והרבה בצל עטוף בדפי פילו קריספיים.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- בסיר רחב ועמוק עם 3 כפות שמן נטגן את קוביות הבשר עד להשחמה טובה.
- נוסיף מים רותחים עד גובה הבשר.
- נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה למשך שעתיים וחצי.
- במחבת עם מעט שמן נטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה והשחמה ממש טובה.
- נוסיף את הפירות היבשים והערמונים הקצוצים, נבשל עוד כמה דקות ונוריד מהאש.
- כשהבשר מוכן ורך נוסיף אליו את תערובת הבצל והפירות היבשים (יש לוודא שהנוזלים הצטמצמו בסיר בשר ונשאר מעט)
- בסיר בינוני עם 3/4 גובה הסיר מים רותחים נוסיף כף אחת של מלח ו2 כפיות של כורכום.
- נערבב שהמים יצבעו בצבע הכורכום.
- נוסיף 5 כוסות אורז ששטפנו וסיננו מראש ונערבב.
- נערבב מידי פעם בעדינות מבלי לשבור את האורז, נבשל את האורז במי כורכום למשך 5 דקות. האורז יצא אל דנטה (לא להגיע למצב שהאורז מבושל לגמרי) הוא ימשיך להתבשל כעוגה בתנור.
- נוציא את האורז נסנן ונעבור להרכבת העוגה.
- בקערה קטנה נערבב 1/3 כוס שמן וכפית כורכום. נשמן סיר גחנון קטן/בינוני עם השמן כורכום.
- נקפל דפי פילו לצורת משולש (ראו לפי התמונה) ונסדר אותם כך שהשפיץ בתחתית ואחד ליד השני בצורת פרח.
- נשמן שוב את דפי הפילו בשמן כורכום, נניח שכבה נדיבה של אורז בתחתית ונהדק טוב.
- על האורז נניח את תבשיל הבשר והפירות יבשים שהכנו מראש ונהדק טוב.
- מעל הבשר נוסיף את שאר האורז שלנו ונהדק טוב טוב.
- נעטוף את האורז בדפי הפילו כעלי כותרת נהדק היטב.
- נשמן שוב בשמן כורכום שלנו.
- נכסה ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 45 דקות ואז בלי מכסה עוד חצי שעה עד השחמה יפה של דפי הפילו.
- נוציא מהתנור ונהפוך לצלחת בהידוק ובזהירות.
- נפרוס כמו עוגה ונתענג על כל ביס.
בתאבון!
היי מה גודל התבנית שהשתמשת?
סיר ג'חנון בינוני
היי, האם אפשר להכין את כל התבשיל מראש עד לשלב האפיה ולהכניס למקרר לבערך 6-7 שעות ואז לאפות?
כן
אפשר לעשות את זה צמחוני?
כן בטח
אם המים לא מצטמצמים לי. מה לעשות?
הצטמצמו איפה? באורז או בבשר?