ביתי, מתכונים

עוגת פלוב

60 דקות הכנה | 4 שעות בישול ואפייה | בינוני | כשר | 8 סועדים

אמא שלי לימדה אותי את אחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי. עוגת פלוב. עוגת אורז צהוב עם בשר בבישול ארוך, פירות יבשים ערמונים והרבה בצל עטוף בדפי פילו קריספיים.

מצרכים:

  • 5 כוסות אורז יסמין/ בסמטי

    הוסף לסל
  • 5 דפי פילו

  • 1 קילו בשר אונטרייב

  • 4 בצלים לבנים גדולים פרוסים

  • 1 כוס משמשים מיובשים

  • 1 כוס שזיפים מיובשים

  • 600 גרם ערמונים קצוצים גס

  • 1 כף מלח

    הוסף לסל
  • 3 כפיות כורכום

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • שמן צמחי (קנולה/חמניות)

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב ועמוק עם 3 כפות שמן נטגן את קוביות הבשר עד להשחמה טובה.
  2. נוסיף מים רותחים עד גובה הבשר.
  3. נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה למשך שעתיים וחצי. 
  4. במחבת עם מעט שמן נטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה והשחמה ממש טובה.
  5. נוסיף את הפירות היבשים והערמונים הקצוצים, נבשל עוד כמה דקות ונוריד מהאש.
  6. כשהבשר מוכן ורך נוסיף אליו את תערובת הבצל והפירות היבשים (יש לוודא שהנוזלים הצטמצמו בסיר בשר ונשאר מעט)
  7. בסיר בינוני עם 3/4  גובה הסיר מים רותחים נוסיף כף אחת של מלח ו2 כפיות של כורכום.
  8. נערבב שהמים יצבעו בצבע הכורכום.
  9. נוסיף 5 כוסות אורז ששטפנו וסיננו מראש ונערבב.
  10. נערבב מידי פעם בעדינות מבלי לשבור את האורז, נבשל את האורז במי כורכום למשך 5 דקות. האורז יצא אל דנטה (לא להגיע למצב שהאורז מבושל לגמרי)  הוא ימשיך להתבשל כעוגה בתנור.
  11. נוציא את האורז נסנן ונעבור להרכבת העוגה. 
  12. בקערה קטנה נערבב 1/3 כוס שמן וכפית כורכום. נשמן סיר גחנון קטן/בינוני עם השמן כורכום.
  13. נקפל דפי פילו לצורת משולש (ראו לפי התמונה) ונסדר אותם כך שהשפיץ בתחתית ואחד ליד השני בצורת פרח.
  14. נשמן שוב את דפי הפילו בשמן כורכום, נניח שכבה נדיבה של אורז בתחתית ונהדק טוב.
  15. על האורז נניח את תבשיל הבשר והפירות יבשים שהכנו מראש ונהדק טוב.
  16. מעל הבשר נוסיף את שאר האורז שלנו ונהדק טוב טוב.
  17. נעטוף את האורז בדפי הפילו כעלי כותרת נהדק היטב.
  18. נשמן שוב בשמן כורכום שלנו.
  19. נכסה ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 45 דקות ואז בלי מכסה עוד חצי שעה עד השחמה יפה של דפי הפילו.
  20. נוציא מהתנור ונהפוך לצלחת בהידוק ובזהירות.
  21. נפרוס כמו עוגה ונתענג על כל ביס.

בתאבון!

8 thoughts on “עוגת פלוב

  1. חדוה הגיב:

    היי מה גודל התבנית שהשתמשת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      סיר ג’חנון בינוני

  2. לירז הגיב:

    היי, האם אפשר להכין את כל התבשיל מראש עד לשלב האפיה ולהכניס למקרר לבערך 6-7 שעות ואז לאפות?

  3. מאור הגיב:

    אפשר לעשות את זה צמחוני?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  4. תום הגיב:

    אם המים לא מצטמצמים לי. מה לעשות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      הצטמצמו איפה? באורז או בבשר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *