25 דקות הכנה | קל | כשר | 2-3 סועדים

מנה בטעמים תאילנדים מתקתקים חריפים , במתכון משולב רוטב פלפל שחור שהוא רוטב תאילנדי מדהים שגיליתי לאחרונה והתאהבתי. את הסלמון אפשר בקלות להחליף בטופו או עוף. במינון החריפות אתם יכולים לשלוט, למה פחות חריפה תורידו מעט מהקארי ומהרוטב פלפל שחור.
מצרכים:
500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות גדולות
2 שיני שום
חופן שעועית ירוקה
1 כף גדושה מחית קארי אדום
הוסף לסל2 כפות רוטב פלפל שחור
הוסף לסל250 מ"ל קרם קוקוס
הוסף לסל1 כוס מים חמים
2 כפות סויה
הוסף לסל1 כף סוכר דקלים קצוץ/ סוכר לבן
הוסף לסל

אופן ההכנה:
- במחשבת עם מעט שמן נצרוב את קוביות הסלמון מכל הצדדים, ונניח בצד.
- במחבת חדשה עם כף שמן נקפיץ שעועית ירוקה ושיני שום לחצי דקה.
- נוסיף כך מחית קארי אדום ונפתח מעט בשמן.
- נוסיף קרם קוקוס, סויה, סוכר דקלים, רוטב פלפל שחור ומים.
- נבשל את הרוטב למשך 10 דקות עד שהוא אחיד ומדוייק בטעמים.
- נוסיף את קוביות הסלמוןונבשל עוד 10 דקות עם מכסה.
- מומלץ להגיש על אורז עננים.
בתאבון!