30 דקות | בינוני | כשר | 5 סועדים

יש מנות שאני אוכלת במסעדות ואני אומרת לעצמי שאני חייבת לעלות על המתכון ולהכין אותם בבית, להכין אותם בגירסה הביתית והקלה יותר אבל שתיהיה הכי נאמנה למקור, בטעם במרקם ובמראה. הפעם הכנתי את הקעריות פסה של מסעדת הבית התאילנדי אחת המסעדות היותר אהובות עליי!
מצרכים:
חסה אייסברג
חופן אטריות שעועית מושרות
הוסף לסלחופן נדיב של עלי כוסברה
1 מקל למון גראס פרוס דק
חופן בוטנים גרוסים
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
2 בצל ירוק פרוס דק
חופן נענע
חופן כוסברה
מצרכים לרוטב תמרינדי מתוק:
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
הוסף לסל1 כף רוטב סויה
הוסף לסל1 כף רוטב תמרינדי
הוסף לסל2 כפות סוכר דקלים קצוץ/ סוכר לבן
הוסף לסל1 כף רוטב דגים
הוסף לסל
מצרכים לרוטב בוטנים:
1 כף רוטב סויה
הוסף לסל1 כף מיונז יפני
הוסף לסל1 כף חרדל דיג'יון חלק
1 כף שמן שומשום
הוסף לסל1 כף דבש
1 כף חמאת בוטנים טבעית
1/2 כף משחת מיסו בהיר/לבן
הוסף לסל
מצרכים לקריספי דג:
350 פילה לברק חתוך לקוביות (אפשר גם דניס או אינטיאס)
5 כפות קמח טפיוקה/ קורנפלור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- נשרה את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים למשך 10 דקות, נשטוף במים קרים ונסנן. נשמור בקופסא סגורה במקרר.
- נצפה את קוביות הדג בקמח נסנן ונטגן בשמן חם ועמוק עד להזהבה קלה נוציא ונניח על נייר סופג .
- בקערה נערבב טוב טוב את כל מרכיבי הרוטב הבוטנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- בקערה אחרת נערבב את כל מרכיבי הרוטב תמרינדי עד שהסוכר נמס והרוטב אחיד.
- נסדר קעריות מהחסה אייסברג בתוכם נניח חופן אטריות שעועית שהשרנו מראש
- על זה חופן עלי כוסברה , נענע, פלפל צ׳ילי ובצל ירוק
- על הכל קוביות דג מטוגן חופן בוטנים גרוסים
- נזלף בנדיבות מעל הכל רוטב תמרינדי מתוק או רוטב בוטנים או גם וגם .
בתאבון!
6 thoughts on “קעריות פסה ב2 רטבים”
אז למה בעצם צריך למון גראס?
מוסיף הרבה לטעם אבל לא חייב
היי ,
צריך את למון גראס קצוץ ? ובאיזה שלב שמים אותו ?
אשמח לדעת אם ניתן לשמור למון גראס לתקופה במקפיא
כן אני שומרת את הלמון גראס במקפיא , מפשירה וקוצצת. מוסיפה לכל קערת חסה מעט
לכמה סועדים מיועד המתכון?
בתחילת כל מתכון רשום לכמה סועדים מיועדת המנה