אסייתי, ביתי, מתכונים

אורז עננים

20 דקות | קל | כשר | 4 סועדים

אורז עננים, מדובר באורז אוסטרלי חצי עגול, מכירים את המשפט נגעת נסעת? אז הוא מתאר בול את האורז הזה, הוא רך וטעים בצורה יוצאת דופן.

המתכון מאוד פשוט תעשו אותו במדויק ותגלו עולם.

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז סאן וויט

    הוסף לסל
  • 3 כוסות מים פושרים

  • 2 כפות שמן צמחי (קנולה, חמניות)

  • 2 כפיות מלח

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. תחילה נשטוף היטב את האורז ונסנן .
  2. בסיר קטן על אש גבוה עם 2 כפות שמן נוסיף את האורז ונערבב טוב כך שכל גרגיר אורז יצופה בשמן ויקבל טיגון קל.
  3. נוסיף מים פושרים ונערבב טוב
  4. נוסיף מלח ונערבב שוב.
  5. נביא לרתיחה , נוריד לאש קטנה נכסה במכסה ונבשל עוד 15 דקות .

  • את אורז חשוב לא לערבב עם כף רגילה אלה רק עם כף עץ כך אנחנו נשמור על הגרגירים שלמים ולא נמערך אותם.

בתאבון!

12 thoughts on “אורז עננים

  1. יובל שוקרון הגיב:

    היי אליטה , אפשרי לעשות את המתכון הזה עם אורז רגיל כי כרגע אין את האורז הזה במלאי ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר עם אורז עגול

      1. ריתי הגיב:

        היייי אפה אפשר לקנות האורז המדובר

        1. Elita Ofek הגיב:

          כאן אצלי בחנות אונליין , יחזור למלאי בעוד שבוע שבועיים

  2. קרן הגיב:

    היי האם האורז ללא גלוטן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  3. ‫רויטל הגיב:

    היי. בדרך כלל שמים 2 כוסות מים על כוס אורז, כלומר ככה אני מכינה. האם בגלל סוג האורז הזה המינון שונה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בסוג הזה אם תשימי 2 כוסות מים יצא דייסה

  4. לי הגיב:

    לפי המתכון אם אני רוצה להכין כוס אורז אז להוסיף כוס וחצי מים?

  5. טל הגיב:

    היי,
    באתר המתכון מורה על הוספת מים פושרים בעוד שבסטורי השמור ההוראה היא לשים מים רותחים. מה עדיף? האם יש הבדלים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      מים חמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *