20 דקות | קל | כשר | 4 סועדים
אורז עננים, מדובר באורז אוסטרלי חצי עגול, מכירים את המשפט נגעת נסעת? אז הוא מתאר בול את האורז הזה, הוא רך וטעים בצורה יוצאת דופן.
המתכון מאוד פשוט תעשו אותו במדויק ותגלו עולם.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- תחילה נשטוף היטב את האורז ונסנן .
- בסיר קטן על אש גבוה עם 2 כפות שמן נוסיף את האורז ונערבב טוב כך שכל גרגיר אורז יצופה בשמן ויקבל טיגון קל.
- נוסיף מים פושרים ונערבב טוב
- נוסיף מלח ונערבב שוב.
- נביא לרתיחה , נוריד לאש קטנה נכסה במכסה ונבשל עוד 15 דקות .
- את אורז חשוב לא לערבב עם כף רגילה אלה רק עם כף עץ כך אנחנו נשמור על הגרגירים שלמים ולא נמערך אותם.
בתאבון!
היי אליטה , אפשרי לעשות את המתכון הזה עם אורז רגיל כי כרגע אין את האורז הזה במלאי ?
אפשר עם אורז עגול
היייי אפה אפשר לקנות האורז המדובר
כאן אצלי בחנות אונליין , יחזור למלאי בעוד שבוע שבועיים
היי האם האורז ללא גלוטן?
כן
היי. בדרך כלל שמים 2 כוסות מים על כוס אורז, כלומר ככה אני מכינה. האם בגלל סוג האורז הזה המינון שונה?
בסוג הזה אם תשימי 2 כוסות מים יצא דייסה
לפי המתכון אם אני רוצה להכין כוס אורז אז להוסיף כוס וחצי מים?
כן
היי,
באתר המתכון מורה על הוספת מים פושרים בעוד שבסטורי השמור ההוראה היא לשים מים רותחים. מה עדיף? האם יש הבדלים?
מים חמים