ביתי, מתכונים

בורגול ופרגיות בזעפרן ותבלינים

50 דקות הכנה | קל | כשר | 5 סועדים

תבשיל בורגול ופרגיות בסיר אחד, מנה מאוד מנחמת, משביעה, בריאה והכי חשוב טעימה.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב פרגיות יחד עם כורכום, כמון, 1 כפית מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ו2 כפות שמן זית.
  2. נשרה את הפרגיות בתבלינים ל15 דקות.
  3. נשרה 2 כוסות בורגול במים קרים למשך 15 דקות.
  4. במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן זית נטגן את הפרגיות כך שהם שחומות וצרובות מכל הצדדים.
  5. נוציא את הפרגיות ונניח בצד.
  6. באותה מחבת עם השמן של הפרגיות (אפשר להוסיף עוד כף שמן) נטגן את הבצל והגזר הקצוצים, למשך 2 דקות .
  7. נחזיר את הפרגיות למחבת יחד עם הגזר והבצל.
  8. נוסיף למחבת גם את הבורגול אחרי ששטפנו אותו טוב ונערבב.
  9. נוסיף רכז עגבניות ונערבב טוב.
  10. בכוס עם מים חמים נערבב יחד עם שערות זעפרן כך שהמים נצבעים בכתום יפה.
  11. נוסיף את המי זעפרן לתבשיל + עוד 2 כוסות מים חמים, נערבב טוב.
  12. נוסיף עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
  13. נכסה ונבשל על אש קטנה בינונית עוד 30 דקות .

בתאבון!

4 thoughts on “בורגול ופרגיות בזעפרן ותבלינים

  1. איריס הגיב:

    האם אפשר להכין עם קוביות חזה עוף?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  2. מצדה הגיב:

    האם אפשר להשתמש בקינואה או כוסמת במקום בורגול ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *