60 דקות הכנה | בינוני-קשה | כשר | 4-5 סועדים
דאמפלינגס, כיסונים מאודים או דים סאם אתם יכולים לקרוא לזה איך שאתם רוצים, אם יש דבר שאני הכי הכי אוהבת לאכול זה כיסונים מאודים, תוסיפו להם רוטב חריף חמוץ מלוח והביס הוא חלום! הפעם עליתי על מתכון מדוייק וקל הכנה לבצק דאמפלינגס. לבצק החלטתי להשתמש בקמח פסטה בהמלצת חברה מוכשרת ששמה נטע לויה (יש לה בלוג אוכל מרשים ביותר ממליצה לכם להיכנס) הבצק יוצר גמיש הרבה יותר, הוא נוח מאוד לעבודה, וניתן לרדד אותו לדקות מקסימלית בגלל גמישותו. את הבצק אפשר לרדד במערוך ואפשר לרדד במכונת פסטה מה שנוח לכם.
מצרכים לבצק:
מצרכים למילוי עוף:
מצרכים למתבל:
אופן ההכנה :
- בקערה נערבב קמח ומלח לאיחוד.
- נוסיף את המים הפושרים ונלוש את הבצק למשך 10 דקות עד שיוצא בצק חלק ואחיד (מומלץ ללוש בידיים מדובר בבצק קטן).
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח בצד למנוחה.
- בקערה נערבב את כל מרכיבי המילוי עוף.
- נחלק את הבצק ל2, נקמח את משטח העבודה ונתחיל לרדד עד לעובי הכי דק ששאפשר, ניתן להשתמש במערוך וניתן להשתמש במכונת פסטה .
- בעזרת רינג או כוס נקרוץ עיגולים בקוטר של 7 ס”מ .
- נכין ערימת דפי דאמפלינגס, שימו לב חשוב מאוד! לקמח טוב טוב בין דף לדף אחרת כל העירמה תידבק ותהפוך לגוש בצק אחד ותאמינו לי זה מאוד מבאס כשזה קורה.
- במרכז כל דף דאמפלינגס נניח 2 כפיות מהמילוי עוף וניצור מין קערה בעזרת הידיים ונתחיל לקפל מסביב – סרטון הסבר לקיפול תוכלו לראות בעמוד האינסטגרם שלי . לינק לסרטון קיפול דאמפלינגס
- נניח כל כיסון בתבנית עם נייר אפייה כשהוא מכוסה במגבת בזמן שמכינים את השאר כדי שלא יתייבשו.
- את הדאמפלינגס אפשר לאדות מיד, אפשר לשמור במקרר כמובן בתבנית סוגרה בניילון נצמד וניתן להקפיא – אם הלכתם על הקפאה חשוב מאוד להקפיא אותם כל עוד הם על תבנית ובמרחק אחד מהשני, לאחר חצי שעה של הקפאה רק אז אפשר להוציא אותם כשהם חצי קפואים ולהעביר אותם לקופסה סגורה או שקית וואקום, הפעולה הזאת מונעת מהם להידבק אחד לשני ולהפוך לגוש אחד . וכשתרצו להכין אותם פשוט תוציאו מהמקפיא חצי שעה עד שעה לפני האידוי.
- בסלסלת אידוי/סטימר נניח נייר אפייה בתחתית ונחתוך חריצים קטנים .
- נניח על הנייר אפיה את הדאמפלינגס במרחקים קטנים אחד מהשני .
- נניח את הסטימר על סיר עם מים רותחים, נסגור עם מכסה ונאדה על אש בינונית למשך 10 דקות.
- בקערה נערבב את כל מרכיבי המטבל.
- נגיש את הדאמפלינגס בצלחת, נמזוג בנדיבות מהמטבל על כל הכיסונים , נפזר פוריקקה גומה ובצל ירוק ונתענג.
בתאבון!
מתה לנסות … איפוה ניתן למצוא דפים
טריים למילוי אני גרה בכוכב הצפון
לדעתי יש בדליקטסן
האם עדיך לרדד את הבצק במכונת פסטה? זה ממש נראה דק הדפי בצק שלך 😀
כן בטח מומלץ לרדד במכונת פסטה
פתרון יצרתי לאידוי בלי כלי אידוי? חח
1. יש אפשרות לקנות סלסלה בחנות שלי עם משלוח עד הבית .
או שאם יש לך סיר קוסקוס גם אפשר .
איך משתמשים לאחר הקפאה? מפשירים לפני במקרר/בחוץ?
זה תלוי מתי רוצים להשתמש בדפים, ההפשרה בטמפרטורת החדר מהירה יותר, והפשרה במקרר איטית יותר.
אפשר להכין עם דפי אורז במקום?
לא מאמי
היי, כמות הבצק מכוס אחת של קמח מספיקה לכל המלית? חצי קג?
כמה כיסונים בירך?
כמות הבצק אמורה להספיק לכמות המילוי , לגבי כמות הכיסונים שיוצאת זה תלוי בגודל .
היי אליטה, עוף טחון – הכוונה לפרגית טחונה או חזה עוף?
אני משתמשת בעוף טחון אבל לגמרי אפששר גם פרגית
אפשר במילוי לשים בשר בקר??
פחות מתאים
אפשר להכין עם דפי אורז במקום?
היי,
לגבי דפים קפואים שקונים.
האם זו אותה הכנה עם הרטבת הקצוות?
כן
היי, האם אפשר להכין יום לפני את הדפים ולשים במקרר ? או שצריך במקפיא?
אפשר לשמור יממה במקרר, ואפשר גם להקפיא
היי רציתי לשאול אם אני מקפיאה את הכיסונים, צריך להפשיר לפני האידוי או לאדות אותם קפואים?
כשאת מקפיאה כיסונים חשוב להקפיא על תבנית ובנפרד אחד מהשני ורק לאחר שקפאו ניתן להעביר לשקית (למנוע הידבקות של הכיסונים אחד לשני). לגבי האידוי רצוי להפשיר את הכיסונים לפני האידוי , לא חייב להפשיר לגמרי
אם אני מכינה כמות גדולה ורוצה להכין מראש את הכיסונים, האם להכניס למקרר או לפריזר לפני הטיגון?
תלוי מתי את מתכוונת להכין . אפשר להקפיא ואפשר לשמור במקרר.
אפשר במקום אידוי, לטגן אותם במחבת עם קצת מים כמו גיוזה?
נראה לי שכן לא ניסיתי