אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים

חציל במיסו

25 דקות | קל | כשר | 4 סועדים

חציל במיסו זה יותר טוב מסטייק בחיי, המרקם של החציל עם הרוטב מיסו המתוק זה ביס חלום! ניתן להכין רוטב מיסו מראש ולשמור במקרר בצנצנת אטומה וסגורה היטב עד שבוע וחצי. אם אתם מארחים ובא לכם להכין חציל במיסו ניתן לטגן את החצילים מראש ולהניח על נייר סופג, כשהאורחים מגיעים פשוט למרוח את המיסו על החציל ולהכניס לתנור להשחמה .

מצרכים:

  • 2 חצילים גדולים

  • שמן לטיגון

  • שומשום שחור או לבן קלוי לקישוט

    הוסף לסל

מצרכים לרוטב מיסו:

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן נרתיח את הסאקה והמירין.
  2. נוריד לאש בינונית ונוסיף סוכר, דבש ומיסו.
  3. נערבב טוב עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך בדיוק במידה.
  4. נוריד מהאש ונניח את הרוטב בצד.
  5. נחצה את החצילים לשתיים ונחרוץ את פרוסות החציל שתי וערב.
  6. בחלק האחורי של החציל נחתוך גם פרוסה כך שהשמן יוכל לחדור לחציל משני הכיוונים.
  7. במחבת עמוקה ורחבה עם שמן עמוק ועל אש גבוה, נטגן את החצילים עד להשחמה משתי הצדדים.
  8. נוציא ונניח על נייר סופג.
  9. בתבנית עם נייר אפייה נניח את החצילים ונמרח את הרוטב מיסו על בשר החציל בנדיבות .
  10. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות
  11. נוציא מהתנור ונפזר מעל שומשום קלוי .

בתאבון!

14 thoughts on “חציל במיסו

  1. אורלי הגיב:

    האוכל שאת מכינה נראה וואו!!!
    אפשר מינון גם בכפיות/כוסות ולא רק במשקל? תודה

    1. Elita Ofek הגיב:

      תודה ! לצערי לא כי לכל אחד יש כוס שונה וכף שונה לכן המדידה במשקל היא הכי מדוייקת .

  2. מעיין הגיב:

    היי חייב סאקה?
    אם אין ברשותי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן חייב

  3. מיכל הגיב:

    יש אפשרות לאפות את החציל בתנור?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח , רק לשמן מעט בספריי שמן לפניי

    2. יותם הגיב:

      מטריף.
      עקבתי מילה במילה ויצא פשוט מעולה
      גרף מחמאות ועשה טעם של עוד
      תודה רבה!

      1. Elita Ofek הגיב:

        כיף לשמוע!!

  4. ויקה הגיב:

    אפשר ללא סוכר? לשים מייפל במקום ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר דבש במקום סוכר

  5. רותם הגיב:

    הי, האם אפשר לעשות את המנה טבעונית (ללא דבש)?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן להחליף בסוכר במקום

  6. מירי הגיב:

    משמעותי ההבדל אם השתמשתי במיסו כהה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן למיסו הכהה יש טעם דומיננטי יותר ופחות עדין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *