ביתי, מתכונים

קנלוני רוזה

45 דקות | בינוני | כשר | 5 סועדים

קנלוני רוזה, זה מושחת וטעים ברמות לא פורפורציונליות!

מצרכים:

  • 1 חבילת קנלוני
  • 250 גרם ריקוטה קלאסית
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 50 מ”ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

מצרכים לרוטב רוזה:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1/2 חבילת עגבניות שרי תמר חצויות ( בערך 35 עגבניות)
  • 50 גרם רסק עגבניות מרוכז
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/2 כף סוכר
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס מים חמים

תוספות מעל:

  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב ועמוק עם 4 כפות שמן זית נקפיץ את העגניות שרי עד לריכוך.
  2. נוסיף את השיני השום ונמשיך לבשל עוד דקה שתיים.
  3. נוסיף רסק עגבניות, שמנת מתוקה, סוכר, מים, מלח ופלפל ונשבל את הרוטב עוד 5-6 דקות על אש בינונית.
  4. בעזרת בלנדר מוט נטחן את הרוטב שלנו למרקם חלק ואחיד .
  5. בקערה נפרדת נערבב את הגבינות: ריקוטה, מוצרלה ( שימו לב שלא את כל תכולת השקית, חלק משאירים לפזר למעלה). 50 גרם פרמזן, 50 מ”ל שמנת מתוקה מלח ופלפל לקבלת תערובת אחידה.
  6. נעביר את תערובת הגבינות לשק זילוף.
  7. נשפוך את הרוטב רוזב לשלנו לתבנית רחבה ועמוקה שמתאימה לתנור.
  8. נתחיל למלא את הקנלוני בתערובת הגבינות משני הצדדים כך שכל הצינור מלא בגבינה.
  9. נסדר אותה בתבנית עם הרוטב רוזה.
  10. נפזר מעל הכל מוצרלה ופרמזן מגורד.
  11. נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך חצי שעה ועד השחמה יפה.

בתאבון!

7 thoughts on “קנלוני רוזה

  1. לי הגיב:

    אם אני צריכה להמיר במקום שרי לרסק רגיל מה תהיה הכמות? מאחר והילד שלי לא נוגע בעגבניות טריות לצערי

    1. Elita Ofek הגיב:

      את העגבניות טוחנים למרקם חלק , כך שאין הבדל , אך אם בכל זאת את הולכת על רסק אז מספיק עוד 100 גרם

  2. חופית הגיב:

    היי, אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום בריקוטה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

      1. חופית הגיב:

        תודה רבה, את זוכרת כמה גרם יש בחבילת קנלוני שהשתמשת?

      2. חופית הגיב:

        היי, תודה רבה על המענה
        את זוכרת כמה גרם יש בקנלוני שהשתמשת?

        1. Elita Ofek הגיב:

          לדעתי 500 גרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *