אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים

טאקו דג מקסיקני

45 דקות הכנה | בינוני | כשר | 4 סועדים

יש לנו לבני האדם איזה דחף ורצון בלתי נשלט לרכז את כל הטעמים האהובים עלינו לכדי ביס אחד , הדחף הזה מביא אותנו להכניס סוגים שונים של מרקמים, וטעמים למוצר אחד שהביס שלו הוא תמצית כל האושר שלנו אם זה בסושי, פיתה, לאפה, בגט או טורטיה.

והמקסיקנים הם פשוט עשו את זה טוב! אני התמכרתי לקומבינציה המושלמת הזאת של טורטיה עם גוואקמולה, סלסלה ודג מטוגן.

  • את הדג אפשר להחליף בבשר בבישול ארוך.

מצרכים:

  • 1 שקית קמח לבלילת טמפורה

    הוסף לסל
  • 300 גרם דג קוד חתוך לרצועות

  • 1 חבילת טורטיות קנויות או טאקו

    הוסף לסל
  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • חופן עלי כוסברה

  • 1 פלפל צ'ילי פרוס

  • שמן צמחי לטיגון

מצרכים לגוואקמולה:

  • 2 אבוקדו (למעוך למחית)

  • 1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק דק

  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק דק

  • 1/2 עגבניה (ללא קליפה) קצוצה דק דק

  • חופן כוסברה קצוצה דק דק

  • מיץ מליים אחד

    הוסף לסל
  • מלח לפי הטעם

    הוסף לסל
  • פלפל לפי הטעם

    הוסף לסל
  • 1 כף שמן זית איכותי

    הוסף לסל

מצרכים לסלט קולסלאו:

  • 1/4 כרוב לבן קטן פרוס דק דק

  • 1/4 כרוב סגול פרוס דק דק

  • 1 בצל סגול קטן פרוס

  • חופן עלי כוסברה

  • 1.5 כוסות תירס סנפרוסט מבושל

  • 2.5 כפות מיונז

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות דבש

    הוסף לסל
  • 1 כפית מלח (אפשר יותר למי שלא מלוח לו מספיק)

    הוסף לסל
  • מיץ מלימון וחצי

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. נכין בלילת טמפורה לפי הוראות יצרן, נטבול את רצועות הדג בטמפורה ונטגן בשמן עמוק וחם מאוד עד להזהבה , נוציא ונניח על נייר סופג או רשת.
  2. נחמם מעט את הטורטיות הקנויות במחבת חצי דקה בכל צד ונניח בצד .
  3. נתחיל בהרכבה:
  4. נניח על הטורטיה חופן מסלט הקונסלאו, עליו מעט גוואקמולה, מעליו את הדג המטוגן, נזלף מעט שמנת חמוצה , נקשט בעלי כוסברה ופלפל צ’ילי, ונגיש ליד חצי ליים.

טיפ:

  • הדגים המומלצים למנה הזאת הם לוקוס, בורי, קוד, מוסר ים , כל אחד מהם יצא מעולה בטיגון.

בתאבון!

2 thoughts on “טאקו דג מקסיקני

  1. נוי הגיב:

    היי
    דג סלמון מתאים גם?

    1. שרי שמואלי הגיב:

      כן בטח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *