אסייתי, מוקפצים, מתכונים

פאד קפאו

25 דקות | קל | כשר | 3 סועדים

פאד קפאו היא מנה תאילנדית, מהפשוטות ביותר שיש למטבח הזה להציע, שנים שאני מבשלת, מכינה וחוקרת את האוכל התאילנדי , שזה לא סוד שהוא המטבח האהוב עליי מכל המטבחים שיש לאסיה להציע. בכל אופן יצא לי להכין את המנה הזאת השנה לראשונה, וואלה לא ציפיתי לכזאת מנה מטריפה וקלה , השילוב של הבזיליקום עם הבקר הקריספי, התיבלון התאילנדי והביצה המטוגנת הוא שילוב פגזי ברמות כדאי לכם לנסות.

מצרכים:

  • 300 גרם בשר בקר טחון

  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

  • 3 שיני שום קצוצות

  • 1/2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

  • 1.5 כפות סוכר חום

  • 3 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 1 כף רוטב דגים

    הוסף לסל
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום

  • 2 כפות שמן צמחי

  • אורז יסמין מבושל

    הוסף לסל
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. בווק או מחברת גדולה ועמוקה ועל אש גבוהה עם 2 כפות שמן נטגן תחילה את הג’ינג’ר ופלפל הצ’ילי הקצוצים ל10 שניות, נוסיף את השום הקצוץ נטגן עוד 10 שניות ונוסיף את הבשר הטחון, נמשיך להקפיץ לטגן הכל יחד כ6 דקות עד לעשייה והשחמה מלאה של הבשר.
  2. נוסיף את הסויה והרוטב דגים ונמשיך להקפיץ עוד דקה שתיים, נוסיף את העלי בזיליקום נערבב ונוסיף את הסוכר גם כן, נקפיץ הכל יחד דקה שתיים ונגיש כל עוד זה חם על אורז לבן שהכנו מראש.
  3. .על זה נניח ביצת עין מטוגנת (הכנת ביצה מתוגנת בהמשך המתכון), נפזר כמה עלי בזיליקום ופרוסות פלפל צקילי אדום ונגיש.

ביצה מטוגנת:

במחבת קטנה עם שמן צמחי בנדיבות, נשבור ביצה לתוך השמן החם ונתן לה להיטגן מלמטה , כך אנחנו מקבלים ביצה שהחלבון בתחתיתה מטוגן והחלמון מלמעלה נשאר נוזלי וטעים .

בתאבון!

8 thoughts on “פאד קפאו

  1. נטלי הגיב:

    חייב לשים רוטב דגים? לא יכולה לסבול את הריח

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן חייב

  2. יעל הגיב:

    אפשר להחליף את הבקר בפרגית טחון?

  3. ביאנקה הגיב:

    היי,
    מה הכוונה 1.2 כפות סוכר חום. האם התכוונת ל 1/2?

    1. Elita Ofek הגיב:

      1.5כפות

  4. זיו הגיב:

    אפשר להחליף את הבשר בטופו או תחליףנ אחר לטובת הצמחונים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      במתכון הזה לא ממליצה על תחליף בכל שאר המתכונים בכיף אפשר להחליף בטופו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *