ביתי, מתכונים

תבשיל שעועית ובשר בבישול ארוך

15 דקות הכנה | 4 שעות בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים

אם יש משהו טוב בחיים זה תבשיל מנחם אבל כזה!מזל שהיה קצת גשם אתמול שהצדיק את הסיר הזה.תבשיל שעועית ובשר שבושל 4 שעות, מתפרק ונמס בפה.קחו מתכון 10 דקות הכנה, 4 שעות בישול

מצרכים:

  • 1 קילו בשר אונטרייב (צלעות, מספר 2) חתוך לקוביות גדולות

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 1 בצל לבן גדול קצוץ

  • 4 כפות שמן זית 

  • חופן כוסברה קצוצה דק דק

  • 1 שקית שעועית לבנה קפואה (אפשר גם יבשה רק צריך להשרות את השעועית לילה קודם במים אפילו מומלץ!

  • 200 גרם רסק עגבניות מרוכז

    הוסף לסל
  • 2 כפות פפריקה מתוקה

    הוסף לסל
  •  1/2 כף כורכום

    הוסף לסל
  • 1 כפית כמון 

    הוסף לסל
  • 2 ליטר מים רותחים

  • 3-4 כפיות מלח 

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

    הוסף לסל

אופן ההכנה: 

  1. בסיר עם שמן זית נצרוב את קוביות הבשר לסגירה.
  2. נוסיך את הבצל ונמשיך לטגן עוד 3 דקות.
  3. נוסיך את השיני שום והתבלינים נערבב טוב.
  4. נוסיף את הרסק עגבניות ונערבב.
  5. נוסיף 2 ליטר מים רותחים (חלילה לא קרים הבשר יתכווץ ויהרס)
  6. נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה, נכסה ונבשל למשך שעתיים (מידי פעם נציץ ונערבב).
  7. לאחר שעתיים בישול נוסיף את השעועית הלבנה וחופן קטן של כוסברה קצוצה דק דק ונבשל עוד שעתיים. 
  8. מומלץ לאכול עם אורז אבל לא חייב!
  9. בתאבון!

30 thoughts on “תבשיל שעועית ובשר בבישול ארוך

  1. גנית הגיב:

    היי אם אני משתמשת בשעועית יבשה אז כמה ? איזו כמות להשתמש ?

  2. מיכל הגיב:

    וואו! יצא מדהים! כל המשפחה מבקשת שאכין את המנה שוב ושוב. תודה אליטה

    1. Elita Ofek הגיב:

      איזה כיף לשמוע!

  3. תמר הגיב:

    יש אפשרות להשתמש גם בצלי כתף ? (נתח מס 5)

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן, ניתן להשתמש בכל בשר שמתאים לבישול ארוך

  4. שרה הגיב:

    האם אפשר בלי כוסברה, לחילופין מה ניתן להוסיף במקום כוסברה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר גם פטרוזיליה

  5. אילנית הגיב:

    את פשוט תותחית איזה הסבר מפורט לאלה שהקשר בניהם לבין בישול מקרי בהחלט כמוני למשל חח איזה כיף שהכרתי את האתר שלך

  6. סיון אופנר הגיב:

    היי, הכנתי בעבר ויצא מושלם. אפשר להכין עם גרגירי חומוס במקום השעועית?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  7. מיכל הגיב:

    התבשיל נשמר במקרר או שחייב להגיש טרי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר גם לשמור במקרר ולחמם שוב

  8. דניאל הגיב:

    כמה שעועית יבשה צריך לשים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      2 כוסות

  9. ליאור הגיב:

    אפשר בלי הכורכום והכמון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      יהיה לזה טעם שונה לחלוטין

  10. נטלי הגיב:

    אפשר שעועית אדומה ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  11. יסמין הגיב:

    נראה מעולה!! שאלה קטנה… האם אפשר בסיר לחץ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

      1. אור הגיב:

        כמה זמן אם זה בסיר לחץ?

        1. Elita Ofek הגיב:

          אני לא יודעת כי אני לא משתמשת בסיר לחץ.

  12. לינור הגיב:

    היי, על איזה חום לבשל?
    אם זה כיריים אינדוקציה והכי גבוה זה מספר 14 .
    שאלה נוספת, האם אפשר להשתמש בשעועית מקופסא ואם כן, באיזה שלב להוסיף אותה ?
    אפשר להוסיף סלרי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אש קטנה, עם מכסה . אין לי אינדוקציה ככה שאני לא יודעת להגיד לך איזה מספר.
      לגבי השעועית מקופסא כן אפשר

  13. רונית הגיב:

    האם ניתן להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה ואם כן באיזה שלב<

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן . בהתחלה

  14. חן אספיס הגיב:

    נראה מושלם! האם אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה לתבשיל?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בטח!

  15. ilanit ilouz הגיב:

    טעיםםםם. מכינה שוב ושוב

    1. Elita Ofek הגיב:

      כיף לשמוע . בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *