דגים נאים, מתכונים

סשימי ילו טייל וקרפצ’ו סלק ביוזו

25 דקות הכנה | קל | כשר | 3 סועדים

סשימי ילו טייל/ אינטיאס שמי שלא יודע מדובר באותו דג, דג טעים נורא ומאוד מאוד מתאים לאכילה בצורת סשימי. הפעם הנחתי אותו על קרפצ’ו סלק שהחמצתי במרינדה של חומץ יין סוכר ומירין טעמים חמצמצים אסייתים. הביס של הסשימי עם הסלק ברוטב יוזו הוא ביס מושלם.

מצרכים:

  • 250 גרם פילה ילו טייל

  • 2 סלקים

  • חופן קטן של עלי כוסברה

  • ½ פלפל צ'ילי אדום

  • מלח ים אטלנטי

    הוסף לסל

מצרכים למרינדת הסלקים:

  • 3 פרוסות ג'ינג'ר טרי

  • 1 כוס חומץ יין בן לבן

    הוסף לסל
  • 1/3 כוס סוכר

  • 1 כוס מים

מצרכים לרוטב יוזו:

אופן ההכנה:

  1. נפרוס את הסלקים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה.
  2. נשרה את הסלקים בקערה עם המרינדה שבה חומץ, סוכר, ג’ינג’ר ומים מינימום שעה ואפשר אפילו למשך לילה במקרר.
  3. נפרוס את הילו טייל לפרוסות יפות
  4. נסדר בצלחת את הסלקיםבשכבה ראשונה, עליהם נניח את הסשימי, על כל פרוסת סשימי נניח עלה כוסברה ועליו פרוסת פלפל צ’ילי .
  5. בקערה קטנה נערבב יחד סויה, מירין, ויוזו ונשפוך על הסשימי בנדיבות .

בתאבון!

6 thoughts on “סשימי ילו טייל וקרפצ’ו סלק ביוזו

  1. אילנה הגיב:

    שלום
    למה את מתכוונת יוזו במתכון?
    ליוזו חומץ ? למיץ יוזו? למה בדיוק?

    תודה אילנה

    1. Elita Ofek הגיב:

      למיץ יוזו טרי, ויש אותו בחנות, בלחיצה על המילה זה יביא אותך ישירות למוצר בחנות אונליין.

  2. יוסי הגיב:

    היי,
    לא מוצא יוזו במדפים, במה ניתן להחליף?
    תודה

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי אין תחליף ליוזו, וניתן למצוא אצלי בחנות אונליין באתר

  3. ענת הגיב:

    איזה צילום יפה…הסלק טרי או מבושל?

    1. Elita Ofek הגיב:

      טרי וכבוש בחומץ שבמתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *