ביתי, מתכונים

עוף אסייתי בקוקי

10 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

הכנתי עוף בשקית קוקי, רציתי שהבשר יהיה רך ומתפרק מהעצם, רציתי שיתחפש לאיזה נתח בשר טוב בטעמים אסייתים , וזה מה שיצא לי רק בעוף, שמים את כל המרכיבים בשקית קוקי מנערים טוב ומכניסים לתנור הכי פשוט והכי טעים, את המתכון הזה בדיוק אפשר גם להכין בלי שקית קוקי פשוט בתבנית עם נייר אפיה ולתנור .

מצרכים:

  • 12 שוקיים של עוף

  • 1/2 כוס רוטב סויה

    הוסף לסל
  • 2 כפות רוטב סויה מתוקה

    הוסף לסל
  • 2 כפות חומץ אורז

    הוסף לסל
  • 2 כפות דבש (אפשר גם סילאן)

  • 3 פרוסות ג'ינג'ר טרי

  • 3-4 שיני שום שלמות

  • 1 שקית קוקי

אופן ההכנה:

  1. בשקית קוקי נערבב את העוף יחד עם כל המצרכים טוב טוב.
  2. נסגור את השקית בעזרת הסוגר בקופסא שבה היא מגיעה או בקשירה.
  3. נחורר בעזרת קיסם 2-3 חורים בשקית.
  4. נניח בתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 45 דקות.
  5. לאחר 45 דקות נוריד את החום ל170 מעלות ונשאיר בתנור למשך 45 דקות נוספות.
  6. ניתן לאכול את זה כך ואפשר גם אחר כך לחמם במחבת את הרוטב, לצמצם אותו ולהפוך אותו לדביק ומתוק עוד יותר.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *