אסייתי, מתכונים, נודלס

נודלס אטריות זכוכית ושייטל

20 דקןת הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

הנה שוב אני מכינה מנה קלילה ומהירה לארוחת הצהריים של אגי ויוצאת מנה לא מהעולם הזה . אטריות שעועית ובשמן השני אטריות זכוכית, הן אטריות דקות וארוכות שלא מצריכות בישול מיוחד, רק להניח אותם בקערה עם מים רותחים למשך 7-10 דקות והן מוכנות, אפשר לשלב אותן במוקפץ כמו במתכון הזה ואפשר להכין מהן סלט אסייתי מדהים. את השייטל במתכון אפשר בקלות להחליף בעוף או טופו באותם השלבים בדיוק .

מצרכים:

  • 350 גרם רצועות שייטל

  • 1/3 חבילת אטריות שעועית מושרות

    הוסף לסל
  • 1/4 כרוב לבן פרוס דק

  • 1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות

  • 4 בצל ירוק חתוך גס

  • 2 ביצים

  • 1/2 כוס סויה דלת נטרן

    הוסף לסל
  • 2 כפות רוטב סויה מתוקה

    הוסף לסל
  • 2 כפות סוכר

  • 1/2 כפית שום גבישי

  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה נשרה אטריות שעועית במים רותחים למשך 7-10 דקות נסנן ונשטוף במים קרים לעצירת הבישול ונזגור אותם כי הן ארוכות ממש.
  2. בקערה נוספת נשרה את רצועות השייטל ב1/2 כוס רוטב סויה, 2 כפות סויה מתוקה ו1/2 כפית שום גבישי למשך 10 דקות לפחות ואפשר עד שעתיים.
  3. נכין חביתה מקושקשת מ2 ביצים ונניח בצד .
  4. בווק עם 2 כפות שמן צמחי נקפיץ תחילה את השייטל למשך חצי דקה ונניח בצד .
  5. באותו ווק עם תוספת של עוד 2 כפות שמן נקפיץ את הכרוב הלבן, הבצל הירוק והפלפל האדום למשך דקה שתיים.
  6. נוסיף את האטריות שעועית ונקפיץ עוד חצי דקה.
  7. נוסיף לווק את השייטל (שהקפצנו קודם) נוסיף את הרוטב סויה שהשרנו בו את השייטל, את הביצה המקושקשת שהכנו, סוכר ורוטב צ’ילי מתוק. נקפיץ הכל יחד למשך 2 דקות נוספות ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *