אסייתי, מתכונים

עוף בטריאקי במחבת

קל | כשר | 30 דקות | 4 סועדים

מנה קלה שמכינים בצהריים לכל המשפחה, פילה עוף צרוב שמתבשל ברוטב סויה וטריאקי מתקתק וסמיך. מומלץ להגיש עם אורז עננים ואבוקדו.

מצרכים:

  • 400 גרם פילה עוף

  • 1/2 כוס טריאקי

    הוסף לסל
  • 1/3 כוס רוטב סויה לזיגוג או סויה מתוקה כהה

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית שום גבישי

  • 1/2 כוס מים חמים

  • 3-4 גפרורי ג׳ינג׳ר טרי

  • 1 כף דבש

    הוסף לסל
  • 2 כפות שמן צמחי

  • 1/2 אבוקדו פרוס

  • 2 בצל ירוק קצוץ

  • פוריקקה גומה לפיזור מעל

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. במחבת עם מעט שמן נצרוב את הפילה עוף משני הצדדים לסגירה בלבד ונוציא.
  2. באותה המחבת נוסיף ג׳ינג׳ר טרי, טריאקי, סויה לזיגוג, שום גבישי, דבש ומים חמים, נערבב טוב.
  3. נוסיף את הפילה עוף הצרובים למחבת עם הרוטב.
  4. נהפוך מידי פעם צד כל שכל הצדדים יספגו מהרוטב.
  5. לאחר 4 דקות בישול ברוטב נוציא ונגיש לצלחת עם אורז עננים, אבוקדו פרוז, בצל ירוק קצוץ  לקישוט וטעם ומעל הכל פוריקקה גומה.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *