אסייתי, מוקפצים, מתכונים

עוף בקשיו

25 דקות | קל | כשר | 3-4 סועדים

עוף בקשיו עוד מנה מנצחת מהמטבח הסיני שכבשה את הקיבה הרעבה שלנו, מדובר במנה סופר סופר קלה של נגיסי עוף פריכים מוקפצים יחד עם ירקות וקשיו ברוטב אגדי,ואם קראתם עד כאן מגיע לכם לשמוע סוד, הרוטב הזה מתאים לכל מוקפץ שתכינו בהתחייבות, לא משנה מה תקפיצו , הרוטב הזה יתאים בול.

מצרכים:

  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות גדולות

  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות גדולות

  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצי

  • חופן נבטים סינים

  • 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות גדולות

  • 2 בצל ירוק פרוס גס

  • חופן קשיו קלוי (1/2 כוס בערך)

  • 2 כפות ג׳נג׳ר קצוץ

  • 2 שיני שום פרוסות

מצרכים לנגיסי עוף:

  • 6 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 4 כפות קורנפלור

  • 3 כפות שמן לטיגון

מצרכים לרוטב:

אופן ההכנה:

  1. נתחיל להכין את נגיסי העוף, נחתוך את החזה עוף לריבועים , נשרה בסויה למשך 10 דקות לפחות ונצפה טוב בקורנפלור.
  2. במחבת עם 3 כפות שמן נטגן נגיסי העוף חצי דקה מכל צד רק לסגירה ולא טיגון מלא.
  3. נוציא ונניח בצד על נייר סופר או רשת .
  4. נערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  5. בווק עם 3-4 כפות שמן נקפיץ את כל הירקות למעט הפטריות והנבטים למשך דקה.
  6. נוסיף את נגיסי העוף והפטריות ונקפיץ עוד דקה.
  7. נוסיף את הרוטב, הקשיו ונמשיך להקפיץ עוד 2 דקות.
  8. נוריד מהאש ונעביר לצלחת גדולה,נפזר מעל הכל את הנבטים הסינים ונגיש.

בתאבון!

19 thoughts on “עוף בקשיו

  1. איילת הגיב:

    הכנתי ופשוט ואו! כאילו הוצאתי מנה ממסעדה וכל זה בלי עבודה! מושלם!

  2. ענבל הגיב:

    וואוו!!! מתכון מדהים!!! יצא טעים ברמות!!!

    תודה על מתכון משגע 🙏
    ענבל

  3. טי הגיב:

    היי 🙂 כמה עוף צריך..?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רשום במצרכים 250 גרם

  4. לין הגיב:

    היי, במצרכים של הנגיסי עוף מצוין 6 כפות סויה אבל באופן ההכנה לא מוסבר מה עושים עם הסויה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      תוקן

  5. קרן הגיב:

    הכנתי היום ויצא מעולה! הוספתי גם קצת ברוקולי חלוט והיה ממש מוצלח. שתי שאלות:
    1. לא הבנתי מתי שמים את 6 כפות הסויה של העוף.. לא הוספתי אותן בכלל.
    2. חשבתי להכין בגרסה צמחונית ולהוסיף טופו. כדאי להשרות את הטפו בסויה קודם? צריך לצפות גם את הטופו בקורנפלור?
    תודה רבה.

    1. Elita Ofek הגיב:

      נסויה היא להשריית העוף לפני הציפוי בקורנפלור
      וכן רצוי מאוד להשרות את הטופו בסויה לפני כן

      1. קרן הגיב:

        תודה רבה

  6. נוי הגיב:

    יש אפשרות להחליף את הרוטב בטריות במשהו יותר נגיש? כרגע אין לי וממש באלי להכין חחחח

    1. Elita Ofek הגיב:

      במתכון הזה אין תחליף לרוטב פטריות/ צדפות

  7. שירה מימון הגיב:

    היי, האם אני יכולה להחליף את העוף בסינטה?
    תודה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח לפי אותם השלבים

  8. talbd89 הגיב:

    היי אליטה! אפשר להחליף את הפלפלים המתוקים במתכון? יש לי פה בעל רגישות

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן. בטח

  9. ‪dorit radia הגיב:

    שלום אליטה.
    מה הכוונה "רוטב פטריות"?
    להכין ממש רוטב מפטריות? או שיש רוטב כזה מוכן לרכוש?
    אם צריך להכין..איך ממליצה להכין?

    1. שרי שמואלי הגיב:

      רוטב פטריות מוכן
      יכולה לרכוש מהחנות שלי, יש לך אופציה להוספה מידיית מהרשימת מצרכים או שתכתבי בחיפוש באתר רוטב פטריות (:

  10. דורית הגיב:

    שלום אליטה.
    ליד קערת הירקות והקשיו (בתמונה) יש קערית עם ג'ינג'ר או אולי שום…האם זה משהו שצריך להופיע במתכון?
    תודה, דורית

    1. שרי שמואלי הגיב:

      כן, 2 כפות ג׳ינגר ו 2 שיני שום פרוסות
      המתכון מעודכן
      תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *