30 דקות | קל | כשר | 4-3 סועדים
עוף חמוץ מתוק אחת המנות היותר מוכרות מהמטבח הסיני, מנה שאימצנו לחיכנו באהבה גדולה ובצדק! נגיסי עוף פריכים עם ירקות ורוטב מתוק חמוץ על אורז זה גן עדן. והנה גרסה סופר קלה למנה המנצחת הזאת.
לפני שנתחיל קחו כמה טיפים חשובים כדי שתצא לכם מנה מדוייקת:
- את החזה עוף אני מצפה בקורנפלור ונותנת להם טיגון קל במעט שמן לסגירה כדי שיהיו פריכים מבחוץ וישארו עסיסיים מבפנים ככה לא נקבל קוביות חזה עוף יבשות ולא לעיסות.
- את נגיסי עוף הפריכים אפשר להכין מראש כמה שעות לפני האירוח כדי לא להריח מטיגון , ולהקפיץ יחד עם הירקות והרוטב ממש בסמוך להגשה .
- את כל סוגי המוקפצים אני ממליצה להקפיץ בווק מ2 סיבות. הדפנות שלו דקות ולכן החום שמתקבל בו הוא גבוה וככה אנחנו מגיעים למצב שהירקות מקבלי חום גבוה ובזמן ההקפצה הקצרה ושומרים על הפריכות של כל המרכיבים. הסיבה השניה שזה פשוט נוח , הגודל של הווק הוא מדוייק ויכול להכיל את כל הכמות של המוקפץ.
מצרכים:
מצרכים לנגיסי עוף פריכים:
מצרכים לרוטב חמוץ מתוק:
אופן ההכנה:
- תחילה נכין את השניצלונים: נחתוך את החזה עוף לקוביות ונצפה אותם בקורנפלור מכל הצדדים, ומיד נטגן תם במחבת גדולה וחמה מאוד עם 3 כפות שמן (לא טיגון עמוק רק צריבה יפה משני הצדדים לסגירה) נניח בצד בצלחת עם נייר סופג.
- נערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
- בווק עם 3 כפות שמן נקפיץ את כל הירקות + הג'ינג'ר והאננס למשך דקה שתיים (לא יותר מידי אנחנו לא רוצים ירקות סמרטוטיים)
- נוסיף את הנגיסי עוף שהכנו מראש ונקפיץ עוד דקה.
- נוסיף את הרוטב שלנו, נקפיץ עוד דקה שתיים ונגיש לקערה.
בתאבון!
וואווו לא הצלחתי להתאפק וישר רצתי להכין מתכון מנצח!
הכנתי עכשיו פעם ראשונה ויצא מדהים!
תודה אליטה את מלכה 👑
מה יכול להחליף את הרוטב מירין ?
לצערי אין תחליף
את החומץ אורז אפשר להחליף בחומץ אחר ?
כן בחומץ תפוחים . הוא הולך טוב עם המוקפצים האסייתים
זה יכול להיות רוטב חמוץ מתוק לנודלס?
הרוטב הזה פחות מתאים לנודלס