אסייתי, מוקפצים, מתכונים

עוף חמוץ מתוק

30 דקות | קל | כשר | 4-3 סועדים

עוף חמוץ מתוק אחת המנות היותר מוכרות מהמטבח הסיני, מנה שאימצנו לחיכנו באהבה גדולה ובצדק! נגיסי עוף פריכים עם ירקות ורוטב מתוק חמוץ על אורז זה גן עדן. והנה גרסה סופר קלה למנה המנצחת הזאת.

לפני שנתחיל קחו כמה טיפים חשובים כדי שתצא לכם מנה מדוייקת:

  • את החזה עוף אני מצפה בקורנפלור ונותנת להם טיגון קל במעט שמן לסגירה כדי שיהיו פריכים מבחוץ וישארו עסיסיים מבפנים ככה לא נקבל קוביות חזה עוף יבשות ולא לעיסות.
  • את נגיסי עוף הפריכים אפשר להכין מראש כמה שעות לפני האירוח כדי לא להריח מטיגון , ולהקפיץ יחד עם הירקות והרוטב ממש בסמוך להגשה .
  • את כל סוגי המוקפצים אני ממליצה להקפיץ בווק מ2 סיבות. הדפנות שלו דקות ולכן החום שמתקבל בו הוא גבוה וככה אנחנו מגיעים למצב שהירקות מקבלי חום גבוה ובזמן ההקפצה הקצרה ושומרים על הפריכות של כל המרכיבים. הסיבה השניה שזה פשוט נוח , הגודל של הווק הוא מדוייק ויכול להכיל את כל הכמות של המוקפץ.

מצרכים:

  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות גדולות.

  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות

  • 1 אננס בינוני חתוך לקוביות גדולות

  • 4 בצל ירוק פרוס גס

  • 1 פלפל ירוק חתוך גס

  • 2 פרוסות ג'ינג'ר טרי

  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס ( לא חובה מי שלא אוהב חריף)

מצרכים לנגיסי עוף פריכים:

  • 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

  • 4 כפות קרנפלור

  • 3 כפות שמן לטיגון

מצרכים לרוטב חמוץ מתוק:

אופן ההכנה:

  1. תחילה נכין את השניצלונים: נחתוך את החזה עוף לקוביות ונצפה אותם בקורנפלור מכל הצדדים, ומיד נטגן תם במחבת גדולה וחמה מאוד עם 3 כפות שמן (לא טיגון עמוק רק צריבה יפה משני הצדדים לסגירה) נניח בצד בצלחת עם נייר סופג.
  2. נערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  3. בווק עם 3 כפות שמן נקפיץ את כל הירקות + הג’ינג’ר והאננס למשך דקה שתיים (לא יותר מידי אנחנו לא רוצים ירקות סמרטוטיים)
  4. נוסיף את הנגיסי עוף שהכנו מראש ונקפיץ עוד דקה.
  5. נוסיף את הרוטב שלנו, נקפיץ עוד דקה שתיים ונגיש לקערה.

בתאבון!

7 thoughts on “עוף חמוץ מתוק

  1. ליאור ע הגיב:

    וואווו לא הצלחתי להתאפק וישר רצתי להכין מתכון מנצח!
    הכנתי עכשיו פעם ראשונה ויצא מדהים!
    תודה אליטה את מלכה 👑

  2. נופר הגיב:

    מה יכול להחליף את הרוטב מירין ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי אין תחליף

  3. נועה הגיב:

    את החומץ אורז אפשר להחליף בחומץ אחר ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בחומץ תפוחים . הוא הולך טוב עם המוקפצים האסייתים

  4. ג’ימי הגיב:

    זה יכול להיות רוטב חמוץ מתוק לנודלס?

    1. Elita Ofek הגיב:

      הרוטב הזה פחות מתאים לנודלס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *