אסייתי, מוקפצים, מתכונים

עוף סיני מתוק

30 דקות | קל | כשר | 4 סועדים

לדודה של בעלי יש מנה שנקראת עוף סיני, מדובר בקוביות חזה עוף מוקצות עם אפונה וגזר, לקחתי את המנה שלה ושילבתי עם מנה אחרת שאני אוהבת להזמין בטייק אווי ממסעדה סינית ידועה ויצרתי בול מה שאני אוהבת, נגיסי עוף פריכים עם אפונה, תירס, שקדים ברוטב מתוק ומשגע.

מצרכים לנגיסי עוף פריכים:

  • 300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

  • 1/3 כוס סויה

    הוסף לסל
  • 6 כפות קורנפלור

מצרכים לרוטב סיני:

  • 1.5 כוסות תירס סנפרוסט

  • 1 כוס אפונה סנפרוסט

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 1 כוס שקדים קלופים

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 2 כפות דבש

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1/4 כוס סויה

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. תחילה נשרה את קוביות העוף בסויה ל15 דקות לפחות.
  2. נסנן את העוף מהסויה ונצפה טוב בקורנפלור
  3. במחבת רחבה ועמוקה עם 3 כפות שמן נטגן את נגיסי העוף חצי דקה מכל צד רק לסגירה ולא טיגון מלא.
  4. נוציא את הנגיסי עוף ונניח בצד.
  5. באותה מחבת נוסיף עוד כף שתיים שמן, ונטגן את הבצל דקה.
  6. נוסיף את השום, אפונה, תירס , נגיסי עוף ושקדים. נקפיץ דקה
  7. נוסיף את הרוטב, נקפיץ 3 דקות נספות ונגיש.
  8. מומלץ להגיש על אורז עננים.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *