ביתי, מתכונים, קציצות

קציצות דבש

45 דקות | קל | כשר | 5 סועדים

קציצות דבש כשמם כן הם קציצות רכות ברוטב מתקתק של בצל ודבש, מתכון שחברה שלי זרקה לי ככה בשלוף במפגש עם הילדים והוא כזה פשוט שלקח לי שניה להבין איך להכין אותו. המתכון פשוט אך צריך מעט סבלנות בשלב הבצל, חשוב לטגן את הבצלים על אש בינונית שלא ישרף ולערבב מידי פעם ופשוט לחכות בסבלנות רבה שהם יתקרמלו, אל תמהרו כי החפזון מהשטן.

מצרכים לכדורי בשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 3 כפות פירורי פנקו/ לחם

    הוסף לסל
  • 1 בצל מגורד

  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק

  • 1 כפית מלח

  • קורט פלפל שחור

מצרכים לרוטב בצל ודבש:

  • 3-4 כפות שמן

  • 4 בצלים פרוסים

  • 4 כפות דבש

    הוסף לסל
  • 1/3 כוס צימוקים

  • 1 כפית קינמון

  • 1/3 כוס מים חמים

אופן ההכנה:

  1. נערבב את כל מרכיבי כדורי הבשר וניצור כדורים קטנים ויפים (20 כדורים בערך)
  2. במחבת רחבה עם 3 כפות שמן נטגן את כדורי הבשר חצי דקה מכל צד רק לסגירה ולא טיגון מלא.
  3. נוציא את כדורי הבשר ונניח בצד
  4. במחבת רחבה ועמוקה עם 3-4 כפות שמן נטגן תחילה את הבצל על אש בינונית (נערבב מידי פעם) בסבלנות ולא בחיפזון , עד שהבצלים שלנו מתקרמלים יפה , מקבלים צבע חום.
  5. נוסיף את הדבש, הקינמון, הצימוקים, המים נערבב דקה .
  6. נוסיף את כדורי הבשר ונבשל אותם ברוטב עוד 15-20 דקות .
  7. מומלץ להגיש על אורז עננים.

בתאבון!

20 thoughts on “קציצות דבש

  1. תמר הגיב:

    היי אליטה!(:
    שאלה, אפשר לוותר על הצימוקים?
    אם לא, מה את ממליצה במקום?(:

    תודה רבה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר פשוט לוותר יהיה טעים גם בלי

    2. רוני הגיב:

      יצא לי טעים ברמות אבל לא שחום וסקסי כמו שיצא לך בתמונה. טיגנתי את הבצל עד הסוף עד קירמול ואחר כך את הרוטב עם הקציצות 25 דקות.
      איך את עושה אותו כזה שחום?

      1. Elita Ofek הגיב:

        מטגנים את הקציצות לפני .

  2. מיטל הגיב:

    אפשר בלי קינמון? לא אוהבים אצלנו בבית כל כך, יש תחליף אחר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בלי יצא טעים באותה מידה

  3. סיון הגיב:

    האם אפשר להחליף את הדבש?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא מאמי

  4. הדר הגיב:

    בתערובת הקציצות לא מוזכר במתכון ביצה/שמן. מה מאחד את הקציצה בלי אחד מהם?

  5. הדר הגיב:

    בתערובת לא מוזכר שמן זית/ביצה. מה מאחד את התערובת לכדי קציצה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      יוצאת קציצה יציבה ללא ביצה או שמן זית

  6. הדס הגיב:

    האם אפשר בלי פירורי פנקו/לחם? לנמנעים מגלוטן 🙂

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  7. יפית הגיב:

    תודה רבה על עוד מתכון מעולה !
    יצא ממש טעים

  8. אדר הגיב:

    הי אליטה,
    האם ניתן להחליף את הבקר בפרגית טחונה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  9. אורטל הגיב:

    האם אפשר להקפיא את הקציצות ברוטב אחרי שמבשלים אותן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  10. שיר הגיב:

    האם לכסות את הסיר בסוף?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *