אסייתי, מוקפצים, מתכונים

עוף סיני פריך ומתוק

35 דקות הכנה | קל | כשר | 3-4 סועדים

שניצלוני עוף פריכים מוקפצים עם ירקות ורוטב מתוק ודביק , אין ילד שלא יאהב את המנה הזאת , בתכלס גם מבוגר, מומלץ ואפילו רצוי להגיש על אורז עננים.

מצרכים לשניצלונים:

  • 350 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

  • 1/3 כוס סויה דלת נטרן

    הוסף לסל
  • 7 כפות קורנפלור

  • שמן צמחי לטיגון

לרוטב מתוק ותוספות:

  • 1.5 כוסות תירס סנפרוסט

  • 1 כוס אפונה סנפרוסט

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 1 כוס שקדים קלופים

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 2 כפות דבש

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1/4 כוס סויה דלת נטרן

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. נשרה את קוביות החזה עוף בסויה למשך 10 דקות לפחות ועד שעה .
  2. נסנן את החזה עוף מהסויה (ניתן לשמור ולהשתמש בסויה בהמשך לרוטב).
  3. נצפה את הקוביות חזה עוף בקורנפלור.
  4. במחבת רחבה ועמוקה עם שמן עמוק וחם מאוד נטגן את השניצלונים חצי דקה מכל צד להשחמה קלה.
  5. נניח את השניצלונים בקערה על נייר סופג.
  6. בווק או מחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן צמחי נקפיץ תחילה את הבצל למשך חצי דקה .
  7. נוסיף את השקדים ושיני השום הפרוסות, ונקפיץ עוד 20 שניות.
  8. נוסיף את האפונה, התירס והשניצלונים ונקפיץ עוד דקה .
  9. נוסיף את הרטבים ונמשיך להקפיץ עוד 2-3 דקות .
  10. נוריד מהאש ונגיש על אורז עננים.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *